Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΣΑΜΕΑ ευχαριστεί τη 16χρονη φίλη της για τη συγκινητική προσφορά από το χαρτζιλίκι της

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία μ' αφορμή προσφορά που δέχθηκε από ένα 16χρονο κορίτσι, το ευχαρίστησε δημόσια με την παρακάτω επιστολή:

"Μάζευε το μειωμένο χαρτζιλίκι της αρκετό καιρό τώρα. Σε έναν κουμπαρά έριχνε τα ψιλά που κατάφερνε να περισώσει από την οικονομική κρίση που την ένιωθε και αυτή, αφού η απλοχεριά των δικών της ανθρώπων είχε περάσει πια στο παρελθόν. Το ίδιο και τα...
δώρα από παππούδες και θείους που τέτοιες μέρες συνήθιζαν να δίνουν. Ξαφνικά το ευρώ απέκτησε αξία και όλοι ήταν πιο «μετρημένοι».

Υπομονετικά συγκεντρώθηκαν και βρήκαν και αυτά χώρο στον κουμπαρά της. Τι κρίμα που φέτος νοιώθει αρκετά μεγάλη και δεν θα πάει να πει τα κάλαντα. Όσο να’ ναι στα 16 σου ντρέπεσαι να χτυπάς πόρτες για τα κάλαντα…
Οι διαφημιστικές «σειρήνες» της καταναλωτικής μας κοινωνίας πολλές. Την καλούσαν να ξοδέψει τα χρήματα που με κόπο είχε συγκεντρώσει σε μια σειρά προϊόντων. Την τιμητική τους είχαν αυτά της νέας τεχνολογίας. Το καλύτερο κινητό της αγοράς, το πιο όμορφο gadget θα μπορούσε να το κάνει δικό της!

Και όμως κάτι την κρατούσε. Κάτι την εμπόδιζε να πάει να αγοράσει το τελευταίο μοντέλο για να κάνει το «κομμάτι» της στην παρέα.

Ήξερε πολύ καλά πως κάποιοι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη ανάγκη από αυτήν. Είχαν ανάγκη για πιο σημαντικά πράγματα.

Μαζί με τη μητέρα της βρέθηκε έτσι στα γραφεία του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία. Όπως μας είπε, έστω και από μακριά γνώριζε για τη δράση του Συλλόγου μας, για τις ανάγκες των μελών μας. Τα χρήματα του κουμπαρά δόθηκαν έτσι για να ενισχύσουν το σύλλογο!

Πρέπει να ξέρεις, μικρή μας φίλη, ότι η πράξη σου αυτή δεν έχει μόνο «υλικό» χαρακτήρα. Έχει πρωτίστως «ηθική» αξία και είναι παρήγορο το μήνυμά σου, διότι ο κόσμος που έρχεται, η νέα γενιά, η δικιά σου, δεν έχασε το δρόμο, ούτε τις αξίες της ζωής!! Άρα το μέλλον, που είστε εσείς, μπορεί να έχει ελπίδα και προοπτική.

Σου ευχόμαστε να συνεχίσεις με θάρρος στη ζωή σου και πάντα με ευγενικά αισθήματα στην καρδιά σου. Τέτοιες κινήσεις μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας.

Καλές γιορτές και πάντα με υγεία το 2012!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου