Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Βροχές και καταιγίδες σήμερα Τρίτη (13/12)


Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, τα βόρεια και τα δυτικά της χώρας προβλέπονται. Στα δυτικά τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 5. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά:

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται...
νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας τη νύχτα στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές με δυτικού νοτιοδυτικούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι συννεφιασμένο το καιρικό σκηνικό, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά νότιο νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.   

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου.  

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.  
ΤΕΤΑΡΤΗ
Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Καιρός: αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα θα περιοριστούν το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου