Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Εξηγήσεις από 11 βουλευτές που «σήκωσαν» μεγάλα ποσά

Εξηγήσεις από 11 βουλευτές που «σήκωσαν» μεγάλα ποσάΠρος άρση τραπεζικού απορρήτου

Η πρώτη σύγκριση των πόθεν έσχες των βουλευτών που δημοσιεύτηκαν με τα αντίστοιχα περυσινά έδειξε σημαντικές μειώσεις καταθέσεων για 15 περιπτώσεις, στις οποίες θα ελεγχθεί εάν υπήρξε εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες, Ευάγγελος Αργύρης εξήγησε ότι,,,
«δεκαπέντε εν ενεργεία βουλευτές είχαν το 2009 μείωση στις καταθέσεις τους. Εξ αυτών οι 4 προέβησαν σε αγορές, ο ένας οικόπεδο, ο άλλος γραφείο, άλλος αγροτεμάχιο και ένας μονοκατοικία. Η μείωση των καταθέσεων αυτών – των 15 δηλαδή – κυμαίνεται από 100.000 μέχρι και 400.000 ευρώ».

Σημείωσε όμως ότι για τους υπόλοιπους έντεκα, αν και δικαιολογούν πλήρως τα εισοδήματά τους, ενδεχομένως να ζητηθούν εξηγήσεις από τους ορκωτούς λογιστές προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο μειώθηκαν οι καταθέσεις. Πάντως ο πρόεδρος τόνισε ότι κανείς από τους υπόχρεους δεν δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις στην Ελβετία. «Αν βρεθεί έστω και ένας να έχει 100 ευρώ στην Ελβετία θα είναι παράνομος».

Επιπλέον, σημείωσε πως οι καταθέσεις σε άλλα ξένα κράτη δεν είναι μεγάλες και προέρχονται κυρίως από επαγγελματική δραστηριότητα.

Παράλληλα από τους ελέγχους διαπιστώθηκε πως εννέα βουλευτές εν ενεργεία αγόρασαν διαμερίσματα το 2009, οι 6 εκ των οποίων με δάνειο. Άλλοι πέντε βουλευτές προχώρησαν σε ανέγερση κατοικίας. Εξι βουλευτές αγόρασαν αγροτεμάχια μικρής αξίας, μόνο το ένα από αυτά είχε αξία 100.000 ευρώ. Δύο ευρωβουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλες με δάνειο και 5 ευρωβουλευτές είχαν μικρή μείωση των εισοδημάτων τους ενώ 17 μικρή αύξηση.

Τέλος ο κ. Αργύρης τόνισε ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει μια τράπεζα δεδομένων κι έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να δίνονται όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αλλά μόνο οι μεταβολές που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου