Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πράσινη συνεργασία BMW-Toyota

Πράσινη συνεργασία BMW-ToyotaΑνταλλαγή υβριδικής τεχνολογίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BMW θα δανείσει στην Toyota τους κινητήρες πετρελαίου της και ως αντάλλαγμα θα λάβει την τεχνογνωσία των Ιαπώνων στην υβριδική τεχνολογία.

Η Toyota και η BMW φέρονται να είναι κοντά σε μία συμφωνία ανταλλαγής πράσινων τεχνολογιών. Οι Ιάπωνες θα μυήσουν τους Γερμανούς στα μυστικά της υβριδικής τεχνολογίας, ενώ οι δεύτεροι θα δώσουν στους πρώτους τους κινητήρες πετρελαίου τους. Το ένα χέρι νίβει το άλλο...





Αυτή η συνεργασία διαφέρει αρκετά από εκείνη που υπάρχει στα σκαριά μεταξύ των Ford και Toyota, καθώς σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με από κοινού εξέλιξη υβριδικών συστημάτων για φορτηγά.

Στόχος της συμφωνίας των Toyota και BMW είναι να περιορίσουν το κόστος. Η BMW θα επωφεληθεί στις Η.Π.Α., όπου τα υβριδικά μοντέλα είναι πολύ περισσότερο δημοφιλή από ότι στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, η Toyota επιθυμεί να βελτιώσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου το 60% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων είναι με κινητήρες πετρελαίου.

Οι συζητήσεις φέρονται να έχουν ήδη ξεκινήσει και οι Ιάπωνες εξετάζουν αν οι κινητήρες πετρελαίου της BMW χωράνε στα μοντέλα τους.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου