Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαστηκε το βιβλίο "Λυτρωτικές διαδρομές" του Στέλιου Καραβόλου

Κατάμεστη η αίθουσα του Φιλοσοφικού Συλλόγου "Παρνασσός" κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Βρονταδούση συγγραφέα Στέλιου Καραβόλου "Λυτρωτικές διαδρομές".

Την εκδήλωση οργάνωσαν η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, ο Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών, τα σωματεία ,"Φίλοι του Χιώτικου Χωριού", "Φίλοι του Δρομοκαϊτείου", η Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής οι πρόεδροι των οποίων,ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, ΣΦΕ Ευαγγελία Λεονταρίδου, Φίλοι Χιώτικου Χωριού Μαριέλλα Βαρώνη, Φίλοι Δρομοκαϊτείου Νίκη Σκαρβέλη, απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς και συντόνισε η επίκουρος καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελική Σκαρβέλη-Νικολοπούλου.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο...
πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" καθηγητής Ιωάννης Μαρκαντώνης ο οποίος έκανε μια γενική εισήγηση και ακολούθησε ο καπετάν Κώστας Φράγκος ο οποίος ανέλυσε τη μορφή και τους στοχασμούς του συγγραφέα.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των έξι διηγημάτων του βιβλίου από τους, Δρ. Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελική Σκαρβέλη-Νικολοπούλου, Δρ. Ιατρικής Διευθυντού Α' Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου "Ελπίς" Αθανάσιο Γιαλούρη και τη Λέκτορ Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννα Κονδύλη.


Το νέο βιβλίο του Στέλιου Καραβόλου δίνει το στίγμα της εποχής και μας προκαλεί σε δημιουργικούς προβληματισμούς, για μια κοινωνία που έχει ανάγκη να ανέβει ποιοτικά.

Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας ο οποίος συγκινημένος είπε μεταξύ άλλων:
"Δεν βρίσκω λόγια για να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, προς τους συντελεστές της εκδήλωσης και τη σύζυγό μου Σοφία, αλλά και τους γονείς μου, που βρίσκονται ανάμεσά σας.
Επίσης, στους καθηγητές μου, που μου έμαθαν γράμματα. Στο ενδιάμεσο της εκδήλωσης έπαιξαν μουσική ο Δημήτρης Παράσχος (φυσαρμόνικα) και ο Γεράσιμος Δημητράτος (κιθάρα).
Ανάμεσα στον κόσμο ήταν ο βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης (έκανε χαιρετισμό), η γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Λαυρέντιος Δελασούδας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Μάρκου, και οι πρόεδροι των Χιακών Συλλόγων Αττικής, Δαφνουσίων Ευάγγελος Μέλης, Χαλκουσίων Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, Πατρικούσων Γιώργος Ζερβούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου