Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι «κρυμμένοι» κίνδυνοι στους δρόμους

Οι «κρυμμένοι» κίνδυνοι στους 
δρόμουςΑπό το πουθενά...

Oι καθημερινοί κίνδυνοι που όλοι αντιμετωπίζουμε στους δρόμους, είναι λίγο ή πολύ γνωστοί. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που μας παρουσιάζονται συχνά, αλλά υποτιμούμε το μεγάλο βαθμό επικινδυνότητάς τους.

Α. Πεζοί μπροστά από λεωφορεία
Όταν οι επιβάτες του λεωφορείου αποβιβάζονται, πολλοί...
συνηθίζουν να περνάνε το δρόμο κάθετα μπροστά από το ακινητοποιημένο λεωφορείο. Όταν εμείς προσπερνάμε το ογκώδες όχημα, δεν μπορούμε να δούμε αν κάποιος πεζός θα δοκιμάσει να περάσει το δρόμο, λεπτομέρεια που απαιτεί πάρα πολλή προσοχή.

Β. Πεζοί μέσα σε φυτεμένες νησίδες
Συχνά βλέπουμε πεζούς να περιμένουν να διασχίσουν κάθετα ένα δρόμο, περιμένοντας σε κάποια νησίδα που έχει δέντρα και φυτά. Ειδικά τη νύχτα, όταν κάποιος περιμένει εκεί, είναι πολύ δύσκολο για τον οδηγό να τον δει και αν ο πεζός από απροσεξία προσπαθήσει να περάσει, τα πράγματα είναι δύσκολα. Τρανό παράδειγμα αυτού του κινδύνου είναι η λεωφόρος Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας, όπου τέτοια δυστυχήματα συμβαίνουν συνέχεια. Ο μόνος τρόπος να προλάβουμε να σταματήσουμε, αν συμβεί κάτι ανάλογο, είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.

Γ. Λιμνάζοντα νερά
Οι λακκούβες στους ελληνικούς δρόμους είναι, ως γνωστόν, συχνότατο φαινόμενο. Κατά τη διάρκεια ή μετά από βροχή, πολλές από αυτές γεμίζουν με νερό, το οποίο ενδεχομένως τις διαβρώνει περισσότερο. Το νερό που λιμνάζει, δε μας αφήνει να δούμε πόσο βαθιά είναι η λακκούβα, κάτι που σημαίνει, ότι πολύ εύκολα μπορεί το αυτοκίνητό μας να πάθει ζημιά πέφτοντας μέσα σε μία. Γι αυτό καλό είναι, να μην πατάμε όπου βλέπουμε στάσιμα νερά.

Δ. Πριν και μετά τα διόδια
Το κομμάτι του δρόμου αμέσως πριν, αλλά και αμέσως μετά τους σταθμούς των διοδίων, τόσο στις εθνικές οδούς, όσο και στην Αττική Οδό, συχνά είναι κακοσχεδιασμένο. Με δεδομένη την έλλειψη οδηγικής παιδείας που διακρίνει εμάς τους Έλληνες, στα σημεία αυτά βλέπουμε πολλά αυτοκίνητα να αλλάζουν λωρίδες χωρίς κανέναν έλεγχο και με σχετικά μεγάλες ταχύτητες. Γι αυτό, πριν και μετά τα διόδια, οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας τετρακόσια...

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου