Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μειωμένα κατά 40% τα κονδύλια για τα σχολεία του Ηρακλείου

Τα χρήματα που δίνονται για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, δεν είναι αρκετά λένε δάσκαλοι και γονείς που θα αναγκαστούν στο τέλος να βάλουν λεφτά απ' την τσέπη τους.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, Κώστας Πλουμής, συνέπεια των περικοπών είναι τα σχολεία να λειτουργούν οριακά και με αρκετές ελλείψεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι...
τα μεγάλα χρέη που έχουν συσσωρευτεί σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΗ καθώς πολλά σχολεία δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ειδικά σχολεία, λόγω των αυξημένων αναγκών των παιδιών.

Σε όλα αυτά προστίθενται τα κενά, τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε βοηθητικό.

Αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου, θα είναι οι όποιες ανάγκες των σχολείων να καλύπτονται από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των οποίων ήδη τα μέλη αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικό
καθώς τη φετινή σχολική χρονιά δεν ήταν λίγοι οι γονείς που αναγκάστηκαν και αγόρασαν σχολικά βιβλία από το εμπόριο εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου