Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Όχι των βουλευτών ΠΑΣΟΚ του Αιγαίου στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Ελπίδα Τσουρή: "Θεωρούμε επιβεβλημένη τη διατήρηση του ευνοϊκού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά"

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Χίου, Ελπίδας Τσουρή, κατατέθηκε στον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, επιστολή, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το συζητούμενο ενδεχόμενο, για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Η επιστολή ενέχει, κατ’ αρχήν, χαρακτήρα ενημέρωσης και επισήμανσης της...
σοβαρότητας του ζητήματος, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με αφορμή τη σχετική συζήτηση, η οποία έχει ενταθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα:

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
πληροφορίες, που εντείνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, φέρουν ως ενδεχόμενο, που εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Η πρόβλεψη για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, για τα νησιά, οφείλεται στις γεωγραφικές, οικονομικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες, που αντιμετωπίζουν οι νησιώτικες περιοχές, σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ιδιαίτερα, υπό τις παρούσες συνθήκες, οι ανισότητες αυτές πολλαπλασιάζονται και μεγεθύνονται, αφού σε όλα τα επίπεδα, το αυξημένο κόστος διαβίωσης, - απότοκο, κυρίως, του ιδιαίτερα μεγάλου κόστους μεταφορών -, για τους κατοίκους των νησιών, αυξάνεται περαιτέρω.

Παράλληλα, το δημοσιονομικό όφελος, για το Ελληνικό Δημόσιο, σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι μικρό και θα γίνει ακόμα μικρότερο, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων, τις οποίες θα επιφέρει στις τοπικές οικονομίες.

Αναγνωρίζοντας, κύριε Υπουργέ, την κρισιμότητα των στιγμών και συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας, θεωρούμε επιβεβλημένη τη διατήρηση του ευνοϊκού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, με παράλληλη, μάλιστα, εντατικοποίηση των ελέγχων, και ενδυνάμωση των μηχανισμών, για την ορθολογική και αποτελεσματική εφαρμογή του.

Με δεδομένη τη δική σας ευθυκρισία, θεωρούμε ότι θα διαψευστούν έμπρακτα, οι περί του αντιθέτου πληροφορίες.

Με εκτίμηση,
Οι βουλευτές Αιγαίου

Ελπίδα Τσουρή, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Νίκος Ζωίδης, Γιώργος Κασσάρας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Παπαμανώλης, Παναγιώτης Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου