Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Λιποθύμησαν 200 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο ρούχων

Περισσότεροι από 200 Καμποτζιανοί εργαζόμενοι λιποθύμησαν αυτήν την εβδομάδα σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων που παράγει είδη ρουχισμού για γνωστή σουηδική εταιρεία.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μαζικών λιποθυμιών που σημειώνεται φέτος σε...
εργοστάσια στην Καμπότζη που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία H&M. Συνολικά, τουλάχιστον 1.200 εργαζόμενοι σε εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων έχουν λιποθυμήσει φέτος.

Περίπου 236 μέλη του προσωπικού έχασαν τις αισθήσεις τους την Δευτέρα και την Τρίτη στη μονάδα Anful Garments Factory Ltd που βρίσκεται στην επαρχία Κομπόνγκ Σπέου, σχεδόν 50 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ.

Η εταιρία έχει εκφράσει την ανησυχία της και ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα και συνεντεύξεις με τους εργαζόμενους.

"Απλώς ένιωσαν πονοκέφαλο και ζαλάδα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία" δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Κέο Πίσεϊ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο χρησιμοποιεί χημικά με σκοπό οι κατσαρίδες να μην τρώνε τα ενδύματα.

"Έτρεμα, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έκανα εμετό. Πολλοί άλλοι έκαναν εμετό" δήλωσε μία 29χρονη εργαζόμενη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κέρδη του τομέα παραγωγής ενδυμάτων ξεπέρασαν πέρσι τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξανόμενα κατά 28%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου