Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παρατείνονται οι εγγραφές αλλά παραμένει στον "αέρα" το εξάμηνο

Παρατείνεται η προθεσμία των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται!

Η προθεσμία εγγραφών λήγει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, αλλά το πρόβλημα για...
χιλιάδες φοιτητές συνεχίζει να υπάρχει αφού παραπάνω από 130 τμήματα Πανεπιστημίων, σε ολόκληρη την χώρα, βρίσκονται υπό κατάληψη.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το τελευταίο είχε αποφασίσει λήξη της κατάληψης ωστόσο οι φοιτητές αποφάσισαν να το κλείσουν και πάλι.

Οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών συνεχίζονται για να αποφασίσουν για το αν θα ανοίξουν οι σχολές ενώ η εξεταστική, ακόμη και το εξάμηνο βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Την ίδια ώρα, τον κίνδυνο να μην λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες και τα ΤΕΙ επισημαίνουν με επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

Σπουδαστές του ΤΕΙ Πειραιά, το οποίο είναι ανοιχτό, κατήγγειλαν σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και διδακτικό προσωπικό, ενώ υποστήριξαν ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος για την αναβάθμιση της παιδείας.

Τέλος, στο χορό των καταλήψεων έχουν μπει και τα σχολεία με τον αριθμό να αυξάνεται καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα. 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με βασικό αίτημα την κατάργηση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, μετά το τέλος της πορείας, πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στη Νομική για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, ενώ εκπρόσωποί τους κάλεσαν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετάσχει στην απεργία της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου