Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου για τα νέα μέτρα

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, ως εκπρόσωπος των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, που κατοικούν στην περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου, καλείται να παίξει ουσιαστικό ρόλο, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, βασισμένος πρώτα και κύρια στις δυνάμεις των μελών του, όχι απλώς για τη διατήρηση και υπεράσπιση όσων κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και που σήμερα είτε παίρνονται πίσω είτε ευθέως αμφισβητούνται.

Καλούμαστε να υπερασπίσουμε τις ζωές και το μέλλον μας από μια...
ατελείωτη επίθεση που προωθεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Καλούμαστε να βρεθούμε δίπλα και σε συμμαχία με όσους πλήττονται να παλέψουμε με βάση τις πραγματικές ΑΝΑΓΚΕΣ μας και όχι απλά για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Σε ένα τοπίο όπου: Ρίχνονται τα τελευταία αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων στο «πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων» και χθες στο χρηματιστήριο, που χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν την σύνταξη και το εφάπαξ, που ετοιμάζεται νέο «μαχαίρι» σε επικουρικές συντάξεις, που με τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ η Υγεία εμπορευματοποιείται πλήρως, που χιλιάδες φάρμακα και χιλιάδες εξετάσεις έχουν κοπεί, οι αγώνες μας πια παίρνουν τη μορφή της επιβίωσης, της διεκδίκησης, της διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας, της σύγκρουσης. Όποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει κυριολεκτικά στη ψάθα.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με εκρηκτικά προβλήματα ειδικά στους χώρους της Ειδικής Αγωγής. Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά τα παιδιά δεν πήραν βιβλία, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ειδικό και βοηθητικό προσωπικό είναι χιλιάδες, η μετακίνηση των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί, ενώ παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στο νησί μας. Οι γονείς καλούνται συνεχώς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όταν η ανεργία ξεπερνάει το 17%, η ανέχεια σπάει κόκαλα!

Στο δρόμο βρίσκεται επίσης ο σφαγιασμός σειράς αναπηρικών επιδομάτων, ενώ καθιερώνεται η έννοια της λειτουργικότητας και της διαβάθμισης της αναπηρίας. Όλα αυτά και στο όνομα των “μαϊμού” αναπήρων, που οι ίδιες οι  lesvosnews.net πολιτικές εξέθρεψαν, έχουν σαν στόχο να απομακρύνουν χιλιάδες δικαιούχους από τις όποιες παροχές, να ιδιωτικοποιηθούν περαιτέρω οι δομές κάλυψης των αναγκών μας. Γι’ αυτό και σημαντικές πλευρές πέρασαν στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Υποβαθμίζονται και περιορίζονται οι Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές επιτροπές, ενώ στο Β. Αιγαίο η Υγειονομική επιτροπή μεταφέρεται στη Μυτιλήνη(!) γεγονός που θα αναγκάσει τα Άτομα με Αναπηρία από τα νησιά σε ταξίδια και νέα δυσβάστακτα έξοδα.

Κλείνουν το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) σε Χίο, Σάμο και Λέσβο ύστερα από χρόνια υπολειτουργίας και προβλημάτων, μεταφέροντας τους εργαζόμενους σε νέο εργασιακό καθεστώς στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Άτομα με Αναπηρία στον καιάδα της απόγνωσης και της αβεβαιότητας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου ΚΑΛΕΙ όλους τους φορείς – μέλη της να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ταυτόχρονα με την κινητοποίηση στη Χίο (έδρα της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.) την Πέμπτη 29/9/2011 σε σημείο που θα επιλέξουν στη Μυτιλήνη – Λήμνο – Χίο – Σάμο – Ικαρία με στόχο τη μαζική αντίδραση των ΑμεΑ, των οικογενειών τους, των εργαζομένων στις υποστηρικτικές δομές Πρόνοιας, καθώς και όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων που πλήττονται καθημερινά από τα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ, μαθητές, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί στην πρόνοια και την ειδική αγωγή όλοι μαζί είμαστε πολύ δυνατοί! Ο καθένας μόνος του είναι καταδικασμένος να ηττηθεί. Ενιαίο μέτωπο, γιατί ενιαία είναι και τα δικαιώματά μας και κοινός ο αντίπαλος. Δεν μπορούν να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών αν δεν εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες. Δεν μπορούν να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των γονιών και κηδεμόνων των ΑμεΑ, των παιδιών τους και των οικογενειών τους αν δεν εξασφαλιστούν και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, την ειδική αγωγή. Όποιος προσπαθεί να μας αντιπαραθέσει ή να μας ξεχωρίσει, στηρίζει τα συμφέροντα των αντιπάλων μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ & ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ μέσα από τους Συλλόγους μας και με την υποστήριξη της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α., μαζί με άλλους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε, για να μην μας συντρίψουν!!!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ!

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους σε πρόνοια και ειδική αγωγή. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου. Λειτουργία του με πλήρη στελέχωση και πλήρη ανάπτυξη. Να μην σταματήσει κανένα παιδί τις αναγκαίες θεραπείες του.

Καμία υποβάθμιση των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών επιτροπών. Να έχουν όλα τα ΑΜΕΑ στα νησιά πρόσβαση χωρίς επιπλέον έξοδα. Να μην μεταφερθεί η Πρωτοβάθμια στη Μυτιλήνη.

Κατ’ επείγοντα μέτρα στήριξης των οικογενειών που περιθάλπουν πολύ βαριά αναπήρους με επιδόματα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Πάλη για να μην αγγίξουν τις ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ τα επιδόματα των ΑμεΑ, με τον νέο κανονισμό που ετοιμάζουν για τη διαβάθμιση της αναπηρίας και την «επανεξέταση» των ΑΜΕΑ. Οι ανάπηροι «μαϊμού» είναι κατασκεύασμα των κομμάτων της εξουσίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Περφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου