Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νέα μέτρα που έρχονται – 7 δισ. νέα μέτρα για να πάρουμε τα 8 δισ. της δόσης τον Οκτώβριο

- Νέου τύπου χαράτσι μέσω ΔΕΗ με όλους τους φόρους των ακινήτων
- Αναδρομικό τσεκούρι στις φοροαπαλλαγές
- Νέο ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις
- Εφεδρεία και ελάχιστες προσλήψεις για ... χρόνια


Το 3% του ΑΕΠ της χώρας έριξε ο Ε. Βενιζέλος στο βωμό της τρόικας για να εξασφαλίσει ότι οι ελεγκτές θα επιστρέψουν και αρχές Οκτώβρη θα μπουν στα ταμεία του Κράτους τα χρήματα της 6ης δόσης.

Οι δανειστές μας μόνο που δεν ζήτησαν τις...
δέκα εντολές να τις υπογράψει η κυβέρνηση πάνω σε πλάκες για να πουν το “ναι” στο ξεκλείδωμα των χρημάτων.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η τρόικα θα επιστρέψει, αλλά δεν λέει το πότε. Η συμφωνία όμως για να επιστρέψει σημαίνει νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Από τα γνωστά αλλά και άλλα που θα τα συμπληρώσουν.

Ο Ε. Βενιζέλος για να πείσει τους δανειστές υποσχέθηκε νέο χαράτσι, πάνω στο γνωστό χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Δηλαδή, όλοι οι φόροι ακινήτων που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα θα ενοποιηθούν και θα εισπράττονται μέσω των λογαριασμών.

Παράλληλα έρχονται επιπλέον μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή, επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου εκτός του 15% που έχει ήδη εφαρμοστεί για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις περικοπές της τάξεως του 25% στις ΔΕΚΟ.

4% θα είναι η νέα μείωση στις συντάξεις κατά μέσο όρο, εκτός του 10% που ήδη εφαρμόζεται.
Η εργασιακή εφεδρεία, αλλά και η αναλογία 1/10 στις προσλήψεις σε σχέση με τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο θα ισχύσουν όσο και το μεσοπρόθεσμο ή το νέο πρόγραμμα που θα συμφωνήσει η Ελλάδα.
Επιπλέον και σε ποσοστό 0,6% του ΑΕΠ θα περικοπούν οι φοροαπαλλαγές, αν και δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα κριτήρια, αν δηλαδή θα κοπούν για όσους έχουν από ένα εισόδημα και πάνω ή κλιμακωτά για όλους.

Οι αποκρατικοποιήσεις, παρά το γεγονός ότι η αξία των ΔΕΚΟ έχει πέσει στο 1/10ο όπως παραδέχθηκε και ο Θ. Πάγκαλος θα ξεκινήσουν άμεσα «όλα τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων της περιόδου μέχρι το 2014 ωριμάζουν, για να τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, τώρα που το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχει αρχίσει να λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και συναίνεσης», δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου