Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πλαφόν μισθών 1.500 ευρώ στο Δημόσιο

Η τρόϊκα επιστρέφει στην Αθήνα και το «χαλί» το …έστρωσαν τα νέα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης που συζητά και σήμερα η κυβερνητική επιτροπή, με αιχμή του δόρατος το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που θα ισχύσει από 1ης Νοεμβρίου, αλλά και το πρόγραμμα «εφεδρείας» στο δημόσιο.

Με το μέτρο της εφεδρείας όμως...
να “μπλοκάρει” σε πολύ σοβαρά ζητήματα, όλα δψείχνουν ότι το βάρος της μείωσης των δαπανών θα το σηκώσει σε πρώτη φάση το μισθολόγιο.

Έτσι για να υπάρξει μεσοσταθμική μείωση 20% στις μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου, τα... νούμερα μεταφράζονται σε μισθούς των 1500 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα είναι ο μέσος όρος, δηλαδή οι μισθοί θα κινούνται από 1.300 ως 1.700 ευρώ. Η μείωση της λεγόμενης ψαλίδας θα είναι θεαματική. Δηλαδή στο δημόσιο τομέα ο νεοεισερχόμενος με τον διευθυντή τμήματος θα έχουν μια μισθολογική διαφορά της τάξης των 1.000.

Στις περιπτώσεις μάλιστα συγκεκριμένων υπουργείων με τα πολλά και μεγάλα επιδόματα η μέση μείωση θα είναι της τάξης των 1.000 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 1.300 ευρώ (μεικτά) το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου