Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία την Πέμπτη 29/9 στο Δημαρχείο Χίου

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Χίου και την ίδια μέρα στις 1.30 μ.μ. μετά από πορεία στην Εφορία Χίου, αποφάσισε να κάνει ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία.

Σε λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε την Παρασκευή, πήρε την παραπάνω απόφαση και ενημερώνει όλα τα μέλη του Ατομα με Αναπηρία, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους για την έναρξη κινητοποιήσεων. Στη συνάντηση της Παρασκευής παραβρέθηκαν φορείς γονέων και εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία τονίζει για την απόφαση που πήρε η λαϊκή συνέλευση:


"Με βάση την απόφασή μας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη έξω από τη Δημαρχία Χίου στις 12 και πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία στις 13:30. Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος!

Τα βάρη που καθημερινά προστίθενται στην, έτσι κι αλλιώς βεβαρημένη, ζωή των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, μας έχουν γονατίσει!!". Και συνεχίζει:

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ & ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ μέσα από το Σύλλογό μας, μαζί με άλλους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, Αντιστεκόμαστε και παλεύουμε, για να μην μας συντρίψουν!!!

- ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ!

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους σε πρόνοια και ειδική αγωγή. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χίου. Λειτουργία του με πλήρη στελέχωση και πλήρη ανάπτυξη. Να μην σταματήσει κανένα παιδί τις αναγκαίες θεραπείες του.

- Καμία υποβάθμιση των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών επιτροπών. Να έχουν όλα τα ΑΜΕΑ στα νησιά πρόσβαση χωρίς επιπλέον έξοδα. Να μην μεταφερθεί η Πρωτοβάθμια στη Μυτιλήνη.

- Κατ’ επείγοντα μέτρα στήριξης των οικογενειών που περιθάλπουν πολύ βαριά αναπήρους με επιδόματα που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

- Πάλη για να μην αγγίξουν τις ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ τα επιδόματα των ΑμΕΑ, με τον νέο κανονισμό που ετοιμάζουν για τη διαβάθμιση της αναπηρίας και την "επανεξέταση" των ΑΜΕΑ. Οι ανάπηροι “μαϊμού” είναι κατασκεύασμα των κομμάτων της εξουσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου