Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Φώτης Αγγουλές: "Πορεία στο φως και το σκοτάδι της ζωής του" - Δύο παραστάσεις από την ομάδα μαθητών και αποφοίτων του Γενικού Λυκείου Βροντάδου

Φώτης Αγγουλές
Την παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο του ποιητή Φώτη Αγγουλέ, ανεβάζουν ξανά αύριο Σάββατο, 27 και την Κυριακή, 28 Αυγούστου, στην αυλή του Α΄ Δημοτικού σχολείου Βροντάδου (Αγίου Γεωργίου), στις 9 το βράδυ, ομάδα μαθητών και αποφοίτων του Γενικού Λυκείου Βροντάδου.

Πρόκειται για τη θεατρική σύνθεση με τίτλο: Φώτης Αγγουλές: πορεία στο φως και το σκοτάδι της ζωής του, της φιλολόγου Στέλλας Τσιροπινά, σε σκηνοθετική επιμέλεια της ίδιας.

Η πλοκή της σύνθεσης αυτής...
υφαίνεται με καίρια γεγονότα της ζωής του ποιητή και υπαρκτά -στο σύνολό τους σχεδόν- πρόσωπα του οικογενειακού και κοινωνικού του περίγυρου, ενώ διανθίζεται με ποιήματά του και αυθεντικές σκέψεις του, που έχουν ανασυρθεί από τα σκόρπια στις τοπικές χιακές εφημερίδες άρθρα του.

Οι παραστάσεις, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, τελούν υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου και είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Φώτη Αγγουλέ, τιμώντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, ως ένα ελάχιστο αντίδωρο σε όλα όσα εξακολουθούν να μας φιλοδωρούν η Ποίηση, οι Ιδέες και η Ανθρωπιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου