Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ανοίγουν οι λογαριασμοί των κατηγορούμενων για τα στημένα!

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αλλά και τα συγγενικά πρόσωπα ορισμένων εξ’ αυτών στην Κύπρο ζητά ο ανακριτής.

Ο Γ. Κασίμης ψάχνει πλέον τις διασυνδέσεις του κυκλώματος των «στημένων αγώνων» στη μεγαλόνησο, όπου φαίνεται να...
παίχτηκαν ιδιαίτερα μεγάλα ποσά στο παράνομο στοίχημα.

Με αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλε ήδη προς τις δικαστικές αρχές της Κύπρου, ο 9ος τακτικός ανακριτής ζητεί να ελεγχθεί η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών που πιθανόν διατηρούν τόσο οι 15 κατηγορούμενοι για τους οποίους είχε εκδώσει αρχικά εντάλματα σύλληψης, όσο και οι υπόλοιποι 68 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη κληθεί σε απολογία.

Με το ίδιο αίτημά του, ζητεί ν’ ανοίξουν και οι λογαριασμοί που ενδεχομένως ανήκουν σε συγγενείς των 15 κατηγορουμένων που έχουν ήδη απολογηθεί. Πρόκειται για τα συγγενικά πρόσωπα των ήδη προφυλακισμένων Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη και Βασίλη Καρακούλια, του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα σύλληψης Μάκη Ψωμιάδη αλλά και τους συγγενείς των ελεύθερων με περιοριστικούς όρους Σταύρου Ψωμιάδη, Νίκου Ζαμάνη, Ανδρέα Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Αθανάσιου Ντότση, Νίκου Χάλκου, Νίκου Παντέλη, Ιωάννη Παπαδόπουλου, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Μιχάλη Νικολόπουλου και Ιωάννη Παπακώστα.

Με την κίνησή του αυτή ο ανακριτής αποσκοπεί στην εξακρίβωση της ταυτότητας των προσώπων που κρύβονται πίσω από τους κωδικούς και μέσω της αγγλικής εταιρείας «Βet Fair» έπαιξαν και κέρδισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τζογάροντας στους «στημένους αγώνες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε η αγγλική στοιχηματική εταιρεία, πρόκειται κυρίως για ιδιώτες από την Κύπρο. Παράλληλα, ο κ. Κασίμης αναμένεται να έχει συνεργασία στα μέσα της εβδομάδας με την επικεφαλής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη.

Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής πρόκειται να μεταβεί στη Χάγη όπου στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Εuropol και της Eurojust, με θέμα την ύπαρξη τυχόν λογαριασμών στο εξωτερικό των εμπλεκομένων στην υπόθεση αλλά και τις στοιχηματικές εταιρείες μέσω των οποίων «τζογάρονταν» σημαντικά χρηματικά ποσά στους επίμαχους «στημένους αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου