Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ρόδος: Εξάρθρωθηκε εγκληματική οργάνωση


Εξάρθρωθηκε εγκληματική οργάνωση που προωθούσε έναντι αμοιβής αλλοδαπούς σε Χώρες της Ευρώπης.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και δύο (2) άλλοι αλλοδαποί που επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα.

Συνελήφθησαν την 23-07-2011 το απόγευμα στον...
Αερολιμένα Ρόδου από Αστυνομικούς του Α.Τ. Αερολιμένα, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 33, 40 & 40 ετών καθώς και μία (1) αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας, 26 ετών κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διευκόλυνε παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς στη Χώρα μας, να αναχωρήσουν σε Χώρα του Εξωτερικού. Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο (2) επιπλέον αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 17 & 30 ετών, που επιχείρησαν να εξέλθουν από τη Χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που κατάρτισαν και τους εφοδίασαν οι πρώτοι.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τέσσερις πρώτοι αλλοδαποί προ εξαημέρου μετέφεραν στη Ρόδο με πλοίο γραμμής από τον Πειραιά τους δύο (2) υπηκόους Συρίας, τους οποίους οδήγησαν σε ξενοδοχείου της Ρόδου, όπου διέμειναν, χρησιμοποιούντες Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου τζιπ και δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως προπομπό. Τις απογευματινές ώρες της 23-07-2011, οι δύο εκ των τεσσάρων μετέφεραν στην Κρεμαστή Ρόδου, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, τους δύο (2) Σύριους, τους οποίους προμήθευσαν με πλαστά διαβατήρια και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, τα οποία οι τελευταίοι χρησιμοποίησαν κατά τον έλεγχο προκειμένου επιτύχουν την έξοδό τους από τη Χώρα μας σε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα (Βρέμη Γερμανίας).

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης θα ελάμβαναν το χρηματικό ποσό των 4.000 € από κάθε αλλοδαπό (Σύριο).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα δωμάτια διαμονής και στις αποσκευές των τεσσάρων συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
διάφορα χρηματικά ποσά σε ΕΥΡΩ, δολάρια Η.Π.Α., λίρες Τουρκίας
δέκα επτά (17) κινητά τηλέφωνα
ένας (1) φορητός Η/Υ
τρία (3) πλαστά διαβατήρια και
μία (1) πλαστή ταυτότητα.

Επίσης, κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τύπου τζιπ και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των αλλοδαπών από το λιμάνι της Ρόδου στο ξενοδοχείο διαμονής των.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρόδου.

Πηγή: http://www.ifmedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου