Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Οικονομικό σκάνδαλο στη Χίο με πρωταγωνίστρια την 55χρονη ασφαλίστρια αμοιβαίων Ελευθερία Αρακά της Interamerican

Ελευθερία Αρακά
-Τι δήλωσε στην κατάθεσή της στην αστυνομία
-Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή
-Τι λένε σπουδαίοι οικονομικοί αναλυτές
-Ο  δικηγόρος της παραδέχθηκε ότι υπάρχει τρύπα περίπου 100.000 €, ενώ οι θιγόμενοι μιλάνε για 3,5 τουλάχιστον εκατ. ευρώ

Οικονομικό σκάνδαλο έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στη Χίο! Πρωταγωνίστρια είναι η 55χρονη ασφαλίστρια της Interamerican Ελευθερία (Λαλά) Αρακά.

Την Πέμπτη 28/7 από το πρωί, δεκάδες ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν τα γραφεία της Interamerican στη Χίο (Φιστελ Ντε Κουλάνς & Κανάρη τηλ. 22710 21186) με την οποία συνεργαζόταν για χρόνια για να αναζητήσουν τόσο την ίδια αλλά και την τύχη των χρημάτων που της είχαν εμπιστευτεί σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα.

Μάλιστα υποβλήθηκαν τουλάχιστον 15 μηνύσεις και έχουν γίνει...
δεκάδες καταγγελίες στην Αστυνομία, με τα χρήματα που φέρεται να είχαν δοθεί για επένδυση να φθάνουν από 3.5 εκατ. €, έως και 5 εκατ. €

Ανακοίνωση INTERAMERICAN

Εν τω μεταξύ η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN, συνεργάτης της οποίας ήταν η 55χρονη, με ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθαρίζει ότι άμεσα διέκοψε τη συνεργασία της με την Ελευθερία Αρακά, και καταλήγει διευκρινίζοντας ότι "εφόσον διακριβωθεί πως θίγεται με οποιονδήποτε τρόπο η Εταιρεία από την ανάμειξη του ονόματός της σε συναλλαγές που δεν την αφορούν, θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου". Φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά στους θιγόμενους. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:


 Η ομάδα των εργαζομένων στα γραφεία της Interamerican 
στη Χίο. Στο κέντρο ο επικεφαλής της ομάδας Μαρίνος
Μπαχάς και δίπλα του από τα δεξιά η Ελευθερία Αρακά
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η INTERAMERICAN ενημερώνει ότι περιήλθαν σε γνώση της παράπονα ιδιωτών σε σχέση με συναλλαγές που αυτοί πραγματοποίησαν με την κα Ελευθερία Αρακά, πρώην συνεργαζόμενη με την Εταιρεία ασφαλιστική σύμβουλο.

Κατόπιν αυτού η Εταιρεία, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής που ακολουθεί και ανεξάρτητα από το βάσιμο ή όχι των παραπόνων, διέκοψε ήδη τη συνεργασία με την κα Αρακά και διερευνά με προσοχή το περιεχόμενο των παραπόνων κατά περίπτωση.

Τονίζεται ότι, εφόσον διακριβωθεί πως θίγεται με οποιονδήποτε τρόπο η Εταιρεία από την ανάμειξη του ονόματός της σε συναλλαγές που δεν την αφορούν, θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου".

Παραδόθηκε οικειοθελώς...

Η Ελευθερία Αρακά προσήλθε οικειοθελώς την Πέμπτη το βράδυ,  στην αστυνομική διεύθυνση του νησιού, προκειμένου να δώσει  εξηγήσεις σχετικά με το σκάνδαλο που έχει αναστατώσει το σύνολο της αγοράς.

Η εν λόγω ασφαλιστκή σύμβουλος που κρατείται στην Αστυνομία, κατηγορούμενη από 120 περίπου Χιώτες ότι υπεξαίρεσε χρήματά τους για δήθεν αγορά ομολόγων της Ιnteramerican τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Οι θιγόμενοι που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Χανδρής, για να κινηθούν ενιαία νομικά (τους μίλησε δικηγόρος που ήρθε από την Αθήνα για να αναλάβει την υπόθεσή τους) πραγματοποίησαν στη συνέχεια, διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Μάλιστα ζήτησαν να συναντήσουν τον κ. Μπαχά, επικεφαλή του γραφείου της INTERAMERICAN Xίου, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

Ελ. Αρακά: Γύρω στα 100.000 € το ανοιγμά της

Η ίδια πάντως αρνείται ότι το άνοιγμα είναι τόσο μεγάλο και στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναφέρει ότι πολλοί έχουν λάβει σημαντικά ποσά (το οποίο όμως οι ίδιοι το θεωρούν κέρδος) και αυτό θα το αποδείξει μ' έγγραφα.

Μάλιστα όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της Ξένο Πιππίδη, αυτά τα στοιχεία, συγκέντρωνε τις προηγούμενες ημέρες και όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν τα έντονα παράπονα, οικειοθελώς, παρουσιάστηκε στις αστυνομικές αρχές.

«Αναγνωρίζει ότι έχει μία οφειλή της τάξης των 100.000 € και ίσως και λιγότερα, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν είναι τα χρήματα που ακούγονται», τόνισε  ο κ. Πιππίδης.

Τα γραφεία της Interamerican στη Χίο
Και εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι,  όταν από τα επενδυτικά προγράμματα, ενώ είχαν απαξιωθεί η ίδια δεν είχε το θάρρος να το πει στους πελάτες της, τους οποίους προσπαθούσε να καλύψει με χρήματα που έπαιρνε από άλλους πελάτες ελπίζοντας ότι θ' άλλαζε το κλίμα στην οικονομική αγορά. Έτσι άρχισε να δημιουργείται μια τρύπα που δεν μπορούσε στο τέλος να διαχειριστεί για αυτό και παραδόθηκε στις αρχές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως μας είπαν σοβαροί οικονομικοί αναλυτές, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ασφαλιστικών συμβούλων σ' όλη την Ελλάδα, που την έχουν "πατήσει" μ' αυτόν τον τρόπο, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την παραγωγή τους ή να κάνουν τη μεγάλη ...μπάζα, με χρήματα που βλέπουν να περνούν από μπροστά τους. Βέβαια μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εξακριβωθεί σε ποιά από τις δύο περιπτώσεις ανήκει η υπόθεση που ταλανίζει το νησί.

Από την πλευρά της η υποδιεύθυνση ασφάλειας Χίου, ενώ συνεχίζει να δέχεται μηνύσεις από παθόντες, ολοκλήρωσε τη δικογραφία και την προώθησε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να αξιολογηθεί ποινικά και να αποφασιστεί αν η ασφαλιστική σύμβουλος θα προφυλακιστεί ή όχι.

 Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αρακά είναι πολύ γνωστή στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και φυσικά πασίγνωστη στην κλειστή κοινωνία της Χίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα της Ελευθερίας Αρακά, λειτουργούσε το τελευταίο διάστημα μεθοδικά παίρνοντας αρχικά μικρά ποσά από ανυποψίαστους πελάτες της, επιστρέφοντάς τα αρχικά με πάρα πολύ καλές αποδόσεις.

Με τον τρόπο αυτό τους γλύκαινε και στη συνέχεια της έδιναν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά. Αυτό φυσικά, έγινε γρήγορα γνωστό στο νησί της μαστίχας και οι πελάτες της αυξανόντουσαν με γεωμετρική πρόοδο.

Μηνύσεις χωρίς έγγραφα στοιχεία

Οι πελάτες αυτοί δεν έπαιρναν στα χέρια τους ποτέ συμβόλαια από αμοιβαία, παρά μόνο την αρχική αίτηση για τη συμμετοχή τους στο αμοιβαίο, στο οποίο μάλιστα διευκρινίζεται ότι δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο. Στο έγγραφο αυτό υπήρχε το λογότυπο της INTERAMERICAN και φυσικά το όνομα και η υπογραφή της Ελευθερίας Αρακά, την οποία εμπιστευόντουσαν, αφού τους έταζε υψηλές εγγυημένες αποδόσεις, τις οποίες πλήρωνε στην αρχή, όταν τα ποσά ήταν μικρά.

Μάλιστα, παραμένει άγνωστό και αυτό θα ερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές, αν κάποια ποσά επενδύθηκαν, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, από έρευνες που έκαναν οι ίδιοι οι θιγόμενοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μικρό ποσοστό από τα χρήματα που τις δόθηκαν  έχουν επενδυθεί σε ομόλογα. Μιλάμε όμως για ποσοστό της τάξης του 10% και σε κάποιες περιπτώσεις και 20%.

Πολυβραβευμένη 

Η ασφαλιστική σύμβουλος Ελευθερία Αρακά είναι μια πολυβραβευμένη ασφαλίστρια η οποία μάλιστα πριν από ένα μήνα 27 Ιουνίου 2011 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων τη βράβευσε ως την κορυφαία ασφαλιστικό σύμβούλο για το 2010 στον Κλάδο ζωής, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Περιστύλειο του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα.

Η εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο, με τα ομόλογα στην αγορά της μυροβόλου νήσου, επίσης ήταν ανάμεσα στους τέσσερις Ασφαλιστικούς Συμβούλους από την Ελλάδα, που έλαβαν για το 2010 τον κορυφαίο τίτλο του “Top of the Table” μέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Million Dollar Round Table (MDRT).

Μάλιστα, στους τέσσερις, που πήραν τον προαναφερόμενο τίτλο, εκτός από την Αρακά, είναι και η Σταυρούλα Επιτροπάκη, η οποία ανήκει στην ομάδα του Μαρίνου Μπαχά στο γραφείο της INTERAMERICAN στη Χίο.

1 σχόλιο:

  1. den boro na katalavo den yparxei efthini apo kanena meta apo tosa xronia sinergasias me tin interamerikan poy den ypopsiasthike ton rolo tis asfalistrias aftis ,pos einai dinaton o aplos ependiths na to ipopsiasthi.
    kai apoliete tin epomeni toy skandaloy.poy mexri protinos itan i Πολυβραβευμένη
    Η ασφαλιστική σύμβουλος Ελευθερία Αρακά είναι μια πολυβραβευμένη ασφαλίστρια η οποία μάλιστα πριν από ένα μήνα 27 Ιουνίου 2011 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων τη βράβευσε ως την κορυφαία ασφαλιστικό σύμβούλο για το 2010 στον Κλάδο ζωής, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Περιστύλειο του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα.

    Η εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο, με τα ομόλογα στην αγορά της μυροβόλου νήσου, επίσης ήταν ανάμεσα στους τέσσερις Ασφαλιστικούς Συμβούλους από την Ελλάδα, που έλαβαν για το 2010 τον κορυφαίο τίτλο του “Top of the Table” μέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Million Dollar Round Table (MDRT).

    Μάλιστα, στους τέσσερις, που πήραν τον προαναφερόμενο τίτλο, εκτός από την Αρακά, είναι και η Σταυρούλα Επιτροπάκη, η οποία ανήκει στην ομάδα του Μαρίνου Μπαχά στο γραφείο της INTERAMERICAN στη Χίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή