Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πέρασε το Μεσοπρόθεσμο με 155 ΝΑΙ! ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ έχασαν από ένα βουλευτή


Όχι από Π.Κουρουμπλή που τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με επιστολή του Γ.Παπανδρέου, ΝΑΙ από Ε.Παπαδημητρίου που της στοίχισε τη διαγραφή της από τη Ν.Δ, ΝΑΙ από Α.Αθανασιάδη και Θ.Ρομπόπουλο.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 3.36 μ.μ. και τελείωσε μισή ώρα μετά.

155 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ  138 βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ 5 ψήφισαν ΠΑΡΩΝ και 2 απουσίασαν.

Τελικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλής είπε...
 ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο κάτι που μάλλον δεν περίμεναν στην κυβέρνηση και όπως ήταν φυσικό οι κομματικές διεργασίες ήταν αυτόματες με τον πρωθυπουργό να τον διαγράφει από την Κοινοβουλευτική ομάδα και πλέον το ΠΑΣΟΚ να έχει 154 βουλευτές.

Ιδιαίτερα εντύπωση προκάλεσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Α.Αθανασιάδης μετά από πολλές ακροβασίες και υπό την περίεργη ανοχή του Προέδρου της Βουλής που τον άφησε να πάρει το λόγο και κατά την ψηφοφορία είπε το ΝΑΙ, όπως και ο Θ.Ρομπόπουλος.

Εντύπωση έχει δημιουργηθεί από τους απόντες Γ.Λιάνη και Κ.Καραγκούνη, βουλευτή της Ν.Δ. Ο Γ.Λιάνης ήταν αδικαιολογήτως απών ενώ ο Κ.Καραγκούνης ψήφισε ΟΧΙ μέσω επιστολής, κάτι που όμως είναι άκυρο ως αδικαιολογήτως απόντας.

Όμως εξέπληξε και ο βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ  κύριος Γιουματζίδης ο οποίος ψήφισε μεν ΝΑΙ αλλά συντάχθηκε όπως είπε με τον Α.Αθανασιάδη.

Στην αντίπερα όχθη η βουλευτής Αργολίδας, Έλσα Παπαδημητρίου πλήρωσε με τη διαγραφή της από τη Ν.Δ το ΝΑΙ στο Μεσοπρόθεσμο.

«Όχι» ψήφισαν 138 βουλευτές -της ΝΔ, πλην της κ. Παπαδημητρίου-, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατική Αριστεράς, οι ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου (που συγκροτούν το νέο κόμμα "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών"), Σοφία Σακοράφα, Ευ. Παπαχρήστος.

«Παρών», δήλωσαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η ομιλία του πρωθυπουργού επρόκειτο –σύμφωνα με τον κανονισμό- να «κλείσει» τη συνεδρίαση για να ξεκινήσει η ψηφοφορία. Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από το Κοινοβούλιο να «σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», όπως έκανε και πριν από περίπου μια εβδομάδα, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εγγυάται τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους».

Άσκησε δε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την χρηματοπιστωτική κρίση, λέγοντας ότι πρώτος κατέκρινε την ΕΕ «γιατί δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα ενός ευρωομολόγου».

«Ζούμε βαριές και δύσκολες στιγμές» είπε από την πλευρά του στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «ενώπιον των οριακών διλημμάτων, οφείλουμε να σηκώσουμε το βάρος, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με οριακές επιπτώσεις, και τότε θα είναι αργά».

Ο κ. Βενιζέλος, ανακοίνωσε επίσης ότι θα προτείνει στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Αλέκο Παπαδόπουλο, να αναλάβει επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.

Για την επικοινωνία του με τον πρώην υπουργό, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την Βουλή, απαντώντας έτσι και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος διατύπωσε την πρόταση αυτή προς τον υπουργό. Εκεί, μάλιστα, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους δυο άνδρες.

«Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Ήδη επικοινώνησα με τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο και πιστεύω ότι αν του ασκηθεί διακομματική πίεση θα μπορούσε να δεχθεί» απάντησε ο Ευ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου