Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας τα νέα μέτρα - Αποκαλυπτικό βίντεο με τα λόγια... τα μεγάλα

- Ένα χρόνο πριν όλοι διαβεβαίωναν πως δεν θα χρειαστούν επιπλέον νέα σκληρά μέτρα
- Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε ότι εάν παρθούν κι άλλα μέτρα θα είναι επειδή απέτυχε
- Δήλωναν ότι οι πολίτες δεν θα άντεχαν άλλα μέτρα, αλλά τώρα το ξέχασαν
- Ακόμα και οι αποκρατικοποιήσεις τις "κοσκίνιζαν" ενάμιση χρόνο


Ο Αρμαγεδών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελεί περίτρανα τη μεγαλύτερη απόδειξη αποτυχίας των μέτρων που αναγκάστηκαν όλοι οι πολίτες να υποστούν για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία.

Ένα χρόνο μετά τις ανακοινώσεις για “μαχαίρι” στους μισθούς και τις συντάξεις, για χιλιάδες περικοπές εργαζομένων, για...
αυξήσεις σε όλους τους φόρους και την εκτόξευση του ΦΠΑ στο 23%, η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος έρχεται να επαναλάβει πως και πάλι βρισκόμαστε στον γκρεμό της χρεοκοπίας και άρα πρέπει να ληφθούν εκ νέου μέτρα.

Αλλά αυτά τα μέτρα αποτελούν την ίδια περσινή συνταγή αποτυχίας, που στηρίζεται όπως και η περσινή σε μειώσεις φοροαπαλλαγών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, την ίδια λοιπόν συνταγή που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση πέρα από κάθε όριο και φυσικά μας οδηγεί και πάλι στη χρεοκοπία.

Δυστυχώς σε όλη αυτή την καταιγίδα νέων φόρων, ο Έλληνας πολίτης δεν άκουσε ούτε μία φορά συγγνώμη, ένα συγγνώμη από εκείνους που επειδή απέτυχε η πολιτική τους, οδηγούν σε νέα μέτρα, που θα ρημάξουν ακόμα περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο πλέον αρμόδιος για τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου που περιλαμβάνει όλη αυτή την ομοβροντία νέων μέτρων και φόρων, για άλλη μια φορά ξέχασε όλα όσα έλεγε μέχρι τώρα.

Ήταν εκείνος που τον Απρίλιο του 2010, μετά το σοκ των πρώτων μέτρων δήλωνε μιλώντας σε όλα τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Ήταν εκείνος που τον Μάιο του 2010 του 2010, μιλώντας στην εκπομπή Φακέλους στο ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι εάν χρειαστούν νέα μέτρα θα είναι κάποιος άλλος υπουργός που θα το κάνει, γιατί τα νέα μέτρα θα δείχνουν περίτρανα ότι ο ίδιος απέτυχε. Στην ίδια δήλωση, σημείωνε πως όλοι έχουν πλέον τα όριά τους, ώστε να δεχτούν και νέα μέτρα.

Όλα αυτά όμως τώρα ξεχάστηκαν! Ξεχάστηκε και ότι οι πολίτες δεν έχουν πλέον άλλα όρια, ξεχάστηκε ότι τα νέα μέτρα δηλώνουν την ανικανότητά τους και την αποτυχία τους, αλλά όλοι θυμούνται τη λέξη χρεοκοπία, όταν θα πρέπει να μας πείσουν μέσω των επικοινωνιακών κυβερνητικών παιχνιδιών, ότι πάλι οι απλοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Ακόμα και τα κύματα αποκρατικοποιήσεων αποτελούν σαφέστατη απόδειξη αποτυχίας, καθώς η κυβέρνηση τις “κοσκινίζει” τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και όταν πια έφθασε ο κόμπος στο χτένι, αποφάσισαν να προχωρήσουν. Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα! Θα πουλήσουμε και σε τι τιμές ή θα ξεπουλήσουμε όσο όσο;

Όλα τα παραπάνω ήρθαν να ενισχύσουν και οι δηλώσεις ενός μέλους της κυβέρνησης από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε όλους τους Έλληνες αφελείς, αν είχαν πιστέψει ότι με τα πρώτα μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση πέρυσι, θα έλυνε το πρόβλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου