Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δυο ναι και τρία όχι στις συναντήσεις Παπανδρέου με αρχηγούς

Τρία ηχηρά όχι από τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη και δυο ναι από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τη Ντόρα Μπακογιάννη εισέπραξε στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς με ζητούμενο την συναίνεση ο πρωθυπουργός.

Την ανάγκη να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος της μείωσης των ελλειμμάτων και της αντιμετώπισης του χρέους, επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στους...
αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα. Τόνισε επίσης ότι η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αποτελεί απόδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας της χώρας στη διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στους συνομιλητές του ότι ο ίδιος είναι και παραμένει «ανοιχτός» στη «συζήτηση κάθε ρεαλιστικής πρότασης που κατατίθεται και συμβάλει στην υλοποίηση του εθνικού στόχου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένα «σημεία-προτάσεις», στα οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να υπάρξει συζήτηση με κάθε κόμμα, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει.

Την άρνηση του ο κ.Σαμαράς την διατύπωσε απερίφραστα σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΝΔ.

"Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω" δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω" είπε ο κ. Σαμαράς.



Τη θέση ότι μια αόριστη συναίνεση δεν είναι αρκετή και ότι χρειάζεται να υπάρξει συνευθύνη διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης στον Πρωθυπουργό.

«Άκουσα με προσοχή τον πρωθυπουργό. Ηταν προετοιμασμένος, ήξερε τις προτάσεις του ΛΑΟΣ και μου είπε ποιες υλοποιεί και ποιες σκέφτεται να υλοποιήσει. Εγώ του είπα ότι δε φτάνει μία αόριστη συναίνεση, αλλά απαιτείται συνευθύνη από τα πολιτικά κόμματα, να αναλάβουμε και εμείς ένα κομμάτι από αυτό το βάρος. Ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε την πρότασή μου», είπε χαρακτηριστικά.



Κατηγορηματικό όχι στην έκκληση της κυβέρνησης για συναίνεση στα ζητήματα της οικονομίας είπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά έκανε λόγο για λεηλασία της κοινωνίας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού».
'Εχουν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως «ψάχνουν για συνένοχους και όχι για συναίνεση».
«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Παπανδρέου για τη χώρα είναι να φύγει...Ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν ζητά εκλογές, απάντησε: «Αν αυτό που μας ζητούν είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη τότε αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι Ελληνες και όχι ο κ. Παπανδρέου».






Τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισε, περίοδο που διανύει η χώρα, παρουσίασε κατά τη σημερινή της συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως είπε η πρώην υπουργός, η Δημοκρατική Συμμαχία συναινεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους, όμως δεν συμφωνεί στα θέματα της φορολογίας, εκτιμώντας πως μία διαφορετική φορολογική πολιτική θα έχει μεγαλύτερα έσοδα για το κράτος και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.



«Η διαφωνία μας είναι δεδομένη...θα καταψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Όπως επισήμανε, διαφώνησε με τον πρωθυπουργό σε πάρα πολλά ζητήματα και πρότεινε να υπάρξει αναστροφή της αστκούμενης πολιτικής για να σταματήσει η ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου