Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Καταιγίδες τη Δευτέρα και όλη την εβδομάδα

Οι μπόρες του Μαΐου θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα βόρεια ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα Δωδεκάνησα, οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες...
σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην Κρήτη τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες μικρής διαρκείας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια μικρής διαρκείας καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 23 βαθμούς.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και στα ορεινά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά νότιοι 4 με 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και, κυρίως στα ορεινά, καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέχρι 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της εβδομάδας

Την Τρίτη στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου