Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

“Γιοκ” στα επιδόματα, αλλά οι εισφορές αυξάνονται!

Κοινωνικός τουρισμός και επιδοτήσεις ενοικίου, αλλά και επιδόματα για στεγαστικά δάνεια περικόπτονται την ώρα που αυξάνονται οι εισφορές για τα Ταμεία που βρίσκονται στο κόκκινο.
Δεν είναι μόνο τα εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν στο επίδομα ανεργία την ώρα που η ανεργία αυξάνεται οι οι άνεργοι ή οι ημιαπασχολούμενοι αγγίζουν το ενάμισι εκατομμύριο.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης εισοδηματικά κριτήρια, όπως κάποια... είσπραξη ενοικίου ή άλλο έσοδο μπαίνουν και στο ΕΚΑΣ, αλλά και στην επιδότηση στεγαστικού δανείου. Ίσως αυξηθεί και το εισοδηματικό κριτήριο που προβλέπεται για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Στόχος είναι να παίρνει το σχετικό επίδομα μόνον ο ένας στους τρεις σε σχέση με σήμερα.

Δραστικές περικοπές θα υπάρξουν στα πολυτεκνικά επιδόματα με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων. Ακόμη όμως δεν έχει προσδιορισθεί το εισοδηματικό όριο πάνω από το οποίο θα κοπούν οριστικά τα κοινωνικά επιδόματα.

Την ίδια ώρα όμως και εκτός της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ταμείο επιστημόνων που αναφέρονται ρητά στο σχέδιο, προβλέπεται η καθιέρωση του “εργόσημου”, σύμφωνα με “Το Βήμα”,δηλαδή του ενσήμου που θα πρέπει να προμηθεύονται όλοι όσοι απασχολούν έστω και για μία ημέρα οικιακές βοηθούς, εργάτες γης ή εργάτες για επισκευές στα σπίτια τους. Από αυτή την παρέμβαση το υπουργείο Εργασίας προβλέπει να εισπράξει ως το 2015 919 εκατομμυρίων ευρώ και επίσης να εισπράξει 413 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, κάτι που δεν πέτυχε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου