Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Εκτοξεύτηκαν οι δοκιμαστικές ρουκέτες στο Βροντάδο της Χίου

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ 

Ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο, είναι έτοιμος! Ήδη τα συνεργεία έχουν στήσει στις δύο ενορίες Αγίου Μάρκου και Παναγιάς Ερυθιανής τις σιδερένιες ή ξύλινες ιδιοκατασκευές, στις οποίες τοποθετούνται οι ρουκέτες, πριν την εκτόξευσή τους και περιμένουν να πέσει το φως της ημέρας, για να αρχίσουν οι δοκιμές.

Μετά τις 9 μ.μ. το έθιμο θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Γύρω στις 11 μ.μ.
και οι δύο πλευρές, σταματάνε την εκτόξευση των ρουκετών τους, προκειμένου να μπορέσουν οι πιστοί να μπουν στους δύο ναούς.

Από τις 11.15 μ.μ. και μετά κλείνουν οι πόρτες των δύο εκκλησιών και ο ρουκετοπόλεμος είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στις 12 τα μεσάνυχτα το έθιμο κορυφώνεται και οι τελευταίες ρουκέτες εκτοξεύονται και μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και όλοι ευχαριστημένοι από το θέαμα, πάνε για ν’ απολαύσουν τη μαγειρίτσα.

Το Άγιο Φως στις 8.20 μ.μ. φτάνει στη Χίο

Κατά τ’ άλλα, στις 8.20 μ.μ. σήμερα με πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα φτάσει στο νησί της Χίου, το Άγιο Φως και στη συνέχεια θα διανεμηθεί στις εκκλησίες του νησιού, προκειμένου οι πιστοί να το πάρουν, λίγο πριν την Ανάσταση. 


Σημειώνουμε ότι κάποιες εκκλησίες, θα κάνουν Ανάσταση στις 9 μ.μ., όπως στην εκκλησία του Ανάβατου, προκειμένου να μπορέσουν οι πατέρες να λειτουργήσουν όλες τις εκκλησιές της δικαιοδοσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου