Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

“Αναδιάρθρωση” στον αριθμό των εισακτέων στις πανελλαδικές – Κόβονται χιλιάδες θέσεις σε σχολές

Δεν έχουν μείνει παρά ελάχιστες ημέρες μέχρι τις 12 Μαΐου που ξεκινούν οι πανελλαδικές και κάποιοι παίζουν με την ψυχολογία των μαθητών.
Αν και ακόμη δεν υπάρχει τελική ανακοίνωση υπάρχουν διαρροές για μεγάλη περικοπή του αριθμού των εισακτέων κυρίως σε σχολές που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, αλλά και σε σχολές με αυξημένη ζήτηση καθώς...
τα πανεπιστήμια έχουν πρόβλημα να δεχθούν μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” δύο είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες κινούνται οι περικοπές θέσεων.

Η πρώτη σχετίζεται με τις κεντρικές σχολές και ενδεχομένως και ορισμένες περιζήτητες/υψηλόβαθμες, οι οποίες έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια υπερβολικό αριθμό εισακτέων από μετεγγραφές. Η δεύτερη ομάδα σχετίζεται με τα τμήματα τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας καθώς η υπερπληθώρα αποφοίτων τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία σειρά από κορεσμένα επαγγέλματα. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις να μειωθούν οι εισακτέοι σε περιφερειακά τμήματα που βρίσκονται στα... αζήτητα, δηλαδή αυτά τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις προσφερόμενες θέσεις.

Μείωση στους εισακτέους, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 50% ζητούν οι πρυτάνεις

Το υπουργείο λέει απλά ότι θα ληφθούν υπόψη αυτά που ζητούν οι πρόεδροι των σχολών (μείωση ως και 50% στους εισακτέους), αλλά δεν μιλάει με αριθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, φέτος το υπουργείο Παιδείας έχει αργήσει πολύ να ανακοινώσει τον αριθμό των εισακτέων (κάθε χρόνο γνωστοποιείται εντός του Μαρτίου), γεγονός που έχει προκαλέσει αγωνία ιδιαίτερα στους υποψηφίους που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές και οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν πριν αρχίσουν οι εξετάσεις πόσεις θέσεις αναλογούν για το τμήμα που τους ενδιαφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου