Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Σε 30 περιπτώσεις πυρκαγιών χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και των εθελοντικών ομάδων, Ο, Ιωνίας, και Καλλιμασιάς, κυρίως, στο Βροντάδο κατά το ρουκετοπόλεμο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια, καθ΄όλη τη Μ.Εβδομάδα βρισκόταν σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων ημερών της Μ.Παρασκευής αλλά ειδικά το βράδυ του Μ.Σαββάτου βρισκόταν σε επιφυλακή και λόγω των ισχυρών ανέμων.Συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν σε όλο το Νομό 7 Πυροσβεστικά οχήματα με 15 άντρες και 2 μοτοσυκλέτες εφοδιασμένες με πυροσβεστήρες.

Επιπλέον,...
7 Πυροσβεστικά οχήματα των εθελοντικών ομάδων Ο και Ιωνίας επανδρωμένα από 25 Εθελοντές των προαναφερομένων ομάδων, ενώ ομάδα από τη νεοσύστατο εθελοντικό σύλλογο δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς πήρε μέρος σε κατασβέσεις πυρκαγιών με μόνιμους Πυροσβέστες. Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί και τις εθελοντικές ομάδες, Ο, Ιωνίας και Καλλιμασιάς, για τη σημαντική βοήθεια που της προσέφεραν:

"Με την παραπάνω δύναμη την 23-4-2011από Ω/20.00 μέχρι 24-4-2011 και Ω/03.00 κατασβέσθηκαν 30 πυρκαγιές στην έναρξή τους στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου.

Αυτές κατασβέσθηκαν από τα πυροσβεστικά οχήματα μονίμων και εθελοντών που βρισκόταν αναπτυγμένα εκεί. Απ΄ αυτές πιο επικίνδυνη θεωρείται αυτή που ξέσπασε νοτιοανατολικά του Αγίου Μακαρίου, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από το περιπολικό που βρισκόταν στο Αίπος. Επίσης έγινε κατάσβεση πυρκαγιών σε 3 κάδους απορριμάτων στην πόλη της Χίου και σε κατάσβεση πυρκαγιών σε τρεις οικίες, στην Φλοίσκου-Ευαγγελίστρια, στην Ευρετή (νερά Πάγκαλου) και στην περιοχή του Ζυφιά όπου σ΄αυτή σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές.

Η Υπηρεσία μας καθώς και οι Εθελοντές συνεχίζουν να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών ανέμων, γι΄ αυτό παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή στο ψήσιμο του οβελία και στη ρίψη βεγγαλικών.

Τα προαναφερόμενα να εκτελούνται μόνο σε σημεία που δεν έχει αέρα και δεν υπάρχουν ξηρά χόρτα και βλάστηση σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων.

Τέλος η Υπηρεσία μας ευχαριστεί όλες τις προαναφερόμενες εθελοντικές ομάδες. Την Ο , της Ιωνίας, της Καλλιμασιάς, τους Εθελοντές Πυροσβέστες της Π.Υ.Χίου, για την σημαντικότατη βοήθεια που μας πρόσφεραν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου