Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος μέσω των social networks


Πολλά είναι τα παραδείγματα ηλεκτρονικού εγκλήματος που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία, τρομοκρατία, έμπορους ναρκωτικών και άλλα.
Η αντιμετώπιση τους έχει γίνει δύσκολη υπόθεση καθώς το διαδίκτυο δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως. Οι ειδικοί πράκτορες πλέον στρέφονται σε άλλες μεθόδους εντοπισμού των εγκληματιών χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, κλπ).

Συγκεκριμένα είδαμε σε πρόσφατο άρθρο την...
ανακοίνωση ότι ο Αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί ένα λογισμικό για τη δημιουργία ψεύτικων προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό να παρακολουθεί τις συνομιλίες για ν' αποτρέψει περιστατικά τρομοκρατίας ή να εξιχνιάσει εγκλήματα, αναλύοντας τη φύση των πληροφοριών που ανταλλάσσονται σε αυτά.

Επιπλέον εκτός αυτού, η Europol δήλωσε ότι πρόσφατα εξάρθρωσε τη μεγαλύτερη σπείρα παιδόφιλων, με περίπου 70.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε σημαντικά η παρακολούθηση των συνομιλιών στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω των οποίων οι εγκληματίες προσπαθούν να δελεάσουν και να εξαπατήσουν τη νεολαία.

Το επόμενο βήμα λοιπόν θα είναι η δημιουργία ενός τέτοιου λογισμικού που θα επιτρέπει σε πράκτορες να «μεταμφιέζονται» ηλεκτρονικά σε διαφορετικά προφίλ ατόμων με σκοπό να πλησιάσουν τους εγκληματίες στα κοινωνικά δίκτυα και στο τέλος να τους εντοπίσουν.

Πηγή: http://www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου