Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σαρωτικές συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Ο νέος χάρτης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων περιλαμβάνει... μαμούθ. Ιδρύματα τεραστίων διαστάσεων δηλαδή με πολλά... πολλά παραρτήματα και μια κεντρική διοίκηση.

Τα περισσότερα ΤΕΙ θα... εξαφανιστούν από το χάρτη, καθώς όλα δείχνουν ότι θα μετατραπούν σε τμήματα των ΑΕΙ (στην καλύτερη περίπτωση) ή θα καταργηθούν πλήρως.
Στόχος είναι τα πανεπιστήμια της χώρας να μην ξεπερνούν τα δέκα! Τα πρώτα ιδρύματα που παίρνουν σειρά για σαρωτικές αλλαγές είναι αυτά που βρίσκονται στην...
Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.
Ο... Καλλικράτης των Πανεπιστημίων δεν είναι τελείως άσχετος με τη νέα διοικητική δομή της χώρας αφού η νέα λογική θέλει ένα ίδρυμα-μαμούθ ανά περιφέρεια.
Το ίδρυμα αυτό θα απορροφήσει υπό τη διοίκησή του όλα τα υπόλοιπα ΑΕΙ και ΤΕΙ που βρίσκονται στην περιφέρειά του.
Χωροταξικά στην αρχή δεν θα υπάρξουν αλλαγές αφού οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ήδη ανεπαρκείς, ωστόσο φαίνεται ότι πάμε σε δημιουργία πανεπιστημιουπόλεων.
Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν όπως όλα δείχνουν μετά το Πάσχα, αλλά όλα δείχνουν ότι από τα 25 πανεπιστήμια θα πάμε στα 10 το πολύ και σε ότι έχει να κάνει με τα ΤΕΙ ... κανείς δεν ξέρει αν θα απομείνει κάποιο ως αυτόνομο ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου