Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δεν θα αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης!

- Φοβούνται κοινωνική έκρηξη λόγω μεγάλης αύξησης των τιμών
- Προσπαθούν να βρουν από αλλού τα 400 εκατομμύρια ευρώ
- Ο ειδικός φόρος στα αναψυκτικά ίσως δώσει λύση


Ως το τελευταία κάστρο ανοχής των πολιτών περιγράφουν πολλοί την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με την εξίσωσή του με αυτό της κίνησης.

Η Κυβέρνηση από την άλλη καίγεται για τα 400 εκατομμύρια που υπολογίζει ότι θα βάλει στα ταμεία της από τον Οκτώβριο, καθώς ήδη μετράμε μια τρύπα... 1,7 δισ. στον προϋπολογισμός και μαζί με τα 400 εκατομμύρια η τρύπα ξεπερνάει τα δύο δισ.

Η λύση αναζητείται σε δύο κατευθύνσεις. Η μια λέει να μπει μέσα στο καλοκαίρι ο ειδικός φόρος και στα αναψυκτικά ώστε σε βάθος χρόνου να ισοσκελιστεί η διαφορά, αλλά από αυτόν τον φόρο σε καμία περίπτωση δεν αναμένονται έσοδα 400 εκατομμυρίων.

Η δεύτερη λύση, που μπορεί να τρέξει ταυτόχρονα, είναι το να “βάλει χέρι” η κυβέρνηση στις κληρονομιές που δεν έχουν βρεθεί δικαιούχοι ή δεν έχουν γίνει αποδεκτές λόγω της υψηλής φορολογίας.

Στο υπουργείο κυριολεκτικά σβήνουν και γράφουν αφού από Δευτέρα για μια ακόμη φορά έρχονται οι ελεγκτές της τρόικας στους οποίους θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα μέτρα που παίρνουν ώστε να μην ναυαγήσει και αυτός ο προϋπολογισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου