Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Tι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν είπε οτι: "Δεν υπάρχει θέμα να χάσουμε βασικά σημεία της εθνικής μας κυριαρχίας;"

Δείτε το σχετικό βίντεο...

Μια φράση του πρωθυπουργού την ώρα που απαντούσε σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ έχει προκαλέσει ερωτήματα.

"Δεν υπάρχει θέμα να χάσουμε βασικά σημεία της εθνικής μας κυριαρχίας. Έδωσα και θα δώσω μάχη", είπε σε αποστροφή του λόγου του ο πρωθυπουργός και η φράση αυτή προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Κατά τα λοιπά ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αποφασισμένος να ... "βγει στο βουνό", φωνάζοντας...
"όχι πια τρόϊκες."

"Δεν μας απειλούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, μας δίνουν τη δυνατότητα να αντισταθούμε", υποστήριξε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση.

"Στις 25 Μαρτίου (στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) θα πρέπει να πείτε το μεγάλο «Ναι» ή το μεγάλο «Όχι»", τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι στην τελευταία Σύνοδο των Βρυξελλών ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να πάρει θέση στα αιτήματα του Βερολίνου. "Τι θέλει η κ. Μέρκελ, διερωτήθηκε, την εκχώρηση της ελληνικής κυριαρχίας;"

"Ποιος Έλληνας μπορεί να είναι περήφανος όταν βλέπει να έρχονται κάθε τρίμηνο οι υπεύθυνοι της τρόικας να μας ελέγχουν", είπε ο Πρωθυπουργός.

"Ποτέ πια να μην ξαναχρειαστούν τρόικες, ποτέ πια δάνειες δυνάμεις, ήρθε η ώρα να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Μακάρι να είχαμε μία στέρεα αμυντική συμφωνία με την Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.. Αν η Ευρώπη μας εξασφαλίσει το μηδενισμο των κεφαλαίων που δαπανούμε για τους εξοπλισμούς θα είμαστε ικανοποιημένοι, αν μας διασφαλίσει τα σύνορά μας θα είμαστε ικανοποιημένοι, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πλούτος των αγροτών των εργατών των επιχειρηματιών έχει πάει σε τρεις χώρες, Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ. Μας τα πήραν ... και η Γερμανία που μας τα πήρε παρανόμως έρχεται τώρα να μας επιβάλει κανόνες, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Αυτό πρέπει να αλλάξει, πρέπει να γίνει ένα νέο ευρωσύνταγμα, υποστήριξε, επισημαίνοντας όμως πως η η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Πρέπει να πούμε ένα «ΟΧΙ», τόνισε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό. Μιλάμε για Ευρώπη των ίσων δυνατοτήτων και όχι για μία Γερμανική Ένωση, παρατήρησε, συμπληρώνοντας: Τώρα γιατί έγινε ο κ. Σαρκοζί κατοικίδιο της κ. Μέρκελ αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου