Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Απάτη με ανανεώσεις και εκδόσεις αδειών οδήγησης


Απάτη μ' ανανεώσεις και εκδόσεις αδειών οδήγησης με πλαστά δικαιολογητικά, στην οποία εμπλέκονται και υπάλληλοι της Νομαρχίας Αθηνών, εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος συνολικά... 53 ατόμων ελληνικής υπηκοότητας και ειδικότερα σε 43 ιδιώτες με τα στοιχεία των οποίων εκδόθηκαν πλαστά δικαιολογητικά που χρησιμοποιήθηκαν για ανανέωση αδειών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών, σε έναν 67χρονο, που φέρεται και ως συντονιστής της απάτης, ο οποίος διατηρούσε γραφείο «δικαιπεραίωσης αυτοκινητιστικών υποθέσεων», σε έναν 68χρονο, που έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα, παραδίδοντας πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά και καταθέτοντας τους φακέλους στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και σε βάρος οκτώ υπαλλήλων του Τμήματος Αδειών Οδήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών, οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών, που κατατίθεντο για την έκδοση, ή ανανέωση, αδειών οδήγησης, καθώς και ειδικών αδειών ταξί.

Ο 67χρονος μέσω του γραφείου του αναλάμβανε με χρηματική αμοιβή την ανανέωση αδειών οδήγησης με πλαστά δικαιολογητικά, στα οποία έβαζε πλατές σφραγίδες και υπογραφές γιατρών. Με τον τρόπο αυτό είχε εκδώσει άδεια οδήγησης και στο όνομά του.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα πλαστά δικαιολογητικά είχαν χρησιμοποιηθεί σε 44 φακέλους από τους οποίους οι 42 αφορούσαν άδειες οδήγησης και δύο ειδικές άδειες ταξί.

Επίσης, τα παράβολα που συνόδευαν τα δικαιολογητικά αυτά είχαν σφραγιστεί με πλαστές σφραγίδες ιατρών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παράβολα είχαν εκδοθεί σε διαφορετικό όνομα από εκείνο για το οποίο είχαν κατατεθεί. Για να μην φαίνονται τα διαφορετικά ονόματα έβαζαν πάνω τους τις σφραγίδες των γιατρών, ή σημείωναν οι καταθέτες χειρόγραφα τα δικά τους ονόματα.

Από τους 53 κατηγορούμενους οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, αλλά για υπόθεση ναρκωτικών μόνο ο 67χρονος, επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν εκτός των άλλων και κατασχέθηκαν 22,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, μια ξύλινη σφραγίδα, οχτώ άδειες οδήγησης παλαιού τύπου, φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών υγείας, δύο τετράδια στα οποία αναγράφονταν τα ονόματα των πελατών και έσοδα - έξοδα για τα διπλώματα και τρεις φωτογραφίες.

Η δικογραφία υποβλήθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου