Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Στους 74 οι νεκροί από τη νέα γρίπη - Σοβαρές πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Υγείας

Μεταξύ των νεκρών ένας στρατιωτικός πατέρας 4 παιδιών από τη Λαμία. Τουλάχιστον 126 δίνουν μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Στους 74 ανέρχονται πλέον οι νεκροί,λόγω της γρίπης που οφείλεται στον ιό Η1Ν1, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφεί του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσων νοσηλεύονται σε...
μονάδες εντατικής θεραπείας οι οποίοι υπολογίζονται σήμερα στους 126.

Η σύσταση των ειδικών παραμένει για άμεση επικοινωνία με τον γιατρό, εφόσον συμπτώματα όπως ο υψηλός πυρετός επιμένουν περισσότερο από δύο ημέρες, ενώ ισχύει η οδηγία για άμεση χρήση αντιικών φαρμάκων αλλά και εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες.

Παρά την εκτόξευση του αριθμού των νεκρών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να παραμένει θεατής, αφού πρωτίστως ολιγώρησε χωρίς καμία καμπάνια ενημέρωσης για την γρίπη και ούτε μία παρότρυνση προς τις ευπαθείς τουλάχιστον ομάδες να εμβολιαστούν.

Είναι απορίας άξιον πως το Δημόσιο ενώ έχει σπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ και έχει ήδη στην φαρέτρα του τα όπλα για να καταπολεμήσει την γρίπη που αποδεδειγμένα σκοτώνει, κάνει σα να μην υπάρχουν! Και μέρα με την ημέρα βλέπουμε συνανθρώπους μας να ξεψυχούν είτε είναι σε ομάδες υψηλού κινδύνου, είτε όχι από τη νέα γρίπη.

Οπως δήλωσε ο κ. Αντώνης Δημόπουλος, "Σε αυτούς που μας κατηγορούν ότι μας ξέφυγε το θέμα της γρίπης απαντώ ότι έχουμε και απόλυτη εγρήγορση και επικοινωνήσαμε το θέμα σε κάθε τόνο και με καθε σοβαρότητα, ενημερόντας καθημερινά μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. 'Εχω την αίσθηση ότι επικοινωνιακά ενημερώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο. Το θέμα ειναι ότι ο κόσμος απο πέρυσι ανέπτυξε μια δυσπιστία για το εμβόλιο η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεραστεί. 'Ηταν και ηπιας μορφής η εκδήλωση της νόσου μέχρι αρχές Γενάρη που έκανε τον κόσμο να μην μας πολυπιστεύει. Αυτό ήταν όλο. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με το πως επικοινωνήσαμε το θέμα, με όρους σοβαρότητας τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ενημερώνουμε καθημερινά προς πάσα κατεύθυνση και λόγω των απεργιών δώσαμε και μέσω των νοσοκομείων δωρεάν φάρμακα και εμβόλια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου