Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Eξετάζεται η επιμήκυνση για το ελληνικό δάνειο στα 30 χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίεςς αυτές, η ΕΕ σκέπτεται να προχωρήσει στην κίνηση αυτή για να θέσει τέλος στο θόρυβο σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να... παραταθεί η διάρκεια των δανείων για την «διάσωση» μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας των οικονομιών της Ελλάδας και της Ιρλανδίας στα 30 έτη, σύμφωνα με δύο πηγές χωρών-μελών της Ευρωζώνης τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι πηγές είπαν ότι ο Άξελ Βέμπερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, της ιδιαίτερα ισχυρής γερμανικής κεντρικής τράπεζας, έχει προτείνει να παραταθεί η διάρκεια των δανείων από τα τρία έτη (για την Ελλάδα) και τα επτά (για την Ιρλανδία) στο πλαίσιο ενός συνεκτικού πακέτου για να ξεπεραστεί η κρίση.

Η ιδέα εξετάστηκε στις εντατικές συνομιλίες ανάμεσα σε υπουργούς χωρών της Ευρωζώνης, κεντρικούς τραπεζίτες και αξιωματούχους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα, κατά τις ίδιες πηγές.

Συζητώνται «όλων των ειδών οι ιδέες. Δεν γνωρίζω πόσο βάρος έχει αυτή [η συγκεκριμένη]. . . αλλά ασφαλώς δεν είναι πρωτάκουστη. Η Βρετανία και ορισμένες άλλες χώρες αποπλήρωσαν μόλις πρόσφατα ορισμένα ομόλογα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε μια πηγή.

Την ίδια ώρα μετά από μύριες όσες διαρροές και διαψεύσεις φαίνεται ολοκάθαρα πως θα ακολουθηθεί η λύση της βελούδινης αναδιάρθρωσης με τη μορφή της επαναγοράς του χρέους μας μειωμένο εως και 20%.
''Το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους είναι μία από τις πολλές ιδέες που βρίσκονται υπό συζήτηση αυτήν την περίοδο στην ευρωζώνη'', δήλωσε με νόημα πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου