Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Θα της συγχωρούσαν την απιστία... αν πήγαινε με γυναίκα!


Ένας στους δύο άντρες θα συγχωρούσαν τη φίλη τους αν αυτή κοιμόταν με μία γυναίκα, δείχνει νέα έρευνα. Το αντίθετο δεν συμβαίνει ωστόσο με τις γυναίκες...

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Όστιν στο Τέξας, που χρησιμοποίησε ως δείγμα 718 φοιτητές, το 50% των αγοριών δήλωσαν... διατεθειμένοι να συνεχίσουν τη σχέση τους με μία άπιστη σύντροφο, αν εκείνη τους απατούσε με γυναίκα. Το 22% θα συγχωρούσε και απιστία με έναν άλλον άνδρα.

Οι γυναίκες από την άλλη βλέπουν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Ένα ποσοστό 28% λένε ότι δεν θα χώριζαν τον σύντροφό τους αν τις απατούσε με μία γυναίκα. Αλλά το 21% μόνο θα έκανε το ίδιο αν τις απατούσε με έναν άνδρα.

“Η ζήλεια είναι ένας ψυχολογικός μηχανισμός που ενεργοποιείται το ίδιο στους άνδρες και τις γυναίκες, ωστόσο εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο στα δύο φύλα. Για τους άνδρες η ζήλεια συνδέεται με το πατρικό ένστικτο ενώ για τις γυναίκες το ζήτημα ειναι η εγκατάλειψη” λέει καθηγητής που ηγήθηκε της έρευνας.

Οι άντρες νιώθουν να απειλούνται περισσότερο από την παρουσία ενός άλλου άνδρα. Αν η σύντροφός τους κοιμηθεί με μία γυναίκα ωστόσο ικανοποιείται “η φαντασίωσή του για περισσότερες από μία συντρόφους”, καθώς και η σύντροφος της γυναίκας αποτελεί σεξουαλικό αντικείμενο γι' αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου