Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πτώση στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων αλλά μόλις 5%

Πτώση στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων παρατηρείται το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο σύγκρισης τιμών της Trivago, με την πτώση να φτάνει το 5%.

Στην Αθήνα οι ξενοδόχοι μειώνουν αυτό το μήνα τις τιμές των δωματίων κατά πέντε τοις εκατό, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι τιμές κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 97 ευρώ ανά βραδιά (μείωση τρία τοις εκατό από τον προηγούμενο μήνα). Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2009 οι τιμές στην Ελλάδα...
έχουν μειωθεί κατά εφτά τοις εκατό.

Η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Αθήνας κοστίζει το φετινό Δεκέμβριο κατά μέσο όρο 81 ευρώ (μείωση εννέα τοις εκατό από τον περσινό Δεκέμβριο) και στη Θεσσαλονίκη 97 ευρώ (μείωση πέντε τοις εκατό από τον περσινό Δεκέμβριο).

Πόλεις της Ελλάδας που μείωσαν αυτό το μήνα τις ξενοδοχειακές τους τιμές:

- Ρέθυμνο 60 ευρώ (μείωση 11%)

- Αθήνα 81 ευρώ (μείωση 5%)

- Θεσσαλονίκη 100 ευρώ (μείωση 3%)

- Ρόδος 52 ευρώ (μείωση 4%)

- Πειραιάς 74 ευρώ (μείωση 1%)

Ευρώπη: Ανεβαίνουν οι τιμές στο Βορρά - πέφτουν οι τιμές στο Νότο

Οι ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν το μήνα Δεκέμβριο στις σκανδιναβικές πόλεις, ενώ πέφτουν σε πολλές, νότιες ευρωπαϊκές πόλεις. Στη Στοκχόλμη κοστίζει η διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο 161 ευρώ, δηλαδή 14 τοις εκατό πιο ακριβά από τον προηγούμενο μήνα. Στην Κοπεγχάγη αυξάνονται οι τιμές κατά 11 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 150 ευρώ).

Οι ξενοδόχοι στο Όσλο προσφέρουν τιμές με μέσο όρο 174 ευρώ, 18 τοις εκατό υψηλότερες από το μήνα Νοέμβριο. Πιο οικονομικά θα διανυκτερεύσουν οι ταξιδιώτες σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βαρκελώνη. Εδώ οι τιμές κυμαίνονται στα 111 ευρώ (μείωση 15 τοις εκατό). Στις ιταλική μητρόπολη της μόδας, στο Μιλάνο, οι ταξιδιώτες θα μπορέσουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τις Χριστουγεννιάτικές αγορές τους μιας και θα εξοικονομήσουν χρήματα από τη διανυκτέρευσή τους (106 ευρώ, μείωση 14 τοις εκατό).

Ο προϋπολογισμός του ταξιδιού το μήνα Δεκέμβριο για όσους επιλέξουν την Κωνσταντινούπολη ως προορισμό δε θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα υψηλός. Στον Βόσπορο, κοστίζει μια διανυκτέρευση το Δεκέμβριο κατά μέσο όρο 97 ευρώ (20 τοις εκατό λιγότερο από το μήνα Νοέμβριο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου