Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η παγίδα των ημιυπαίθριων χώρων – Σενάρια για να αποτελούν τεκμήριο - Φωτιά στις μεταβιβάσεις


Ένα τέτοιο σενάριο θα βάλει φωτιά στο κόστος μεταβιβάσεων ανάλογα με το μέγεθος του ημιυπαίθριου χώρου.
Σε μεγάλη φοροπαγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων τείνουν να εξελιχθούν οι ημιυπαίθριοι χώροι,καθώς το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Δεκέμβριο, να φορολογούνται και οι ημιυπαίθριοι χώροι ως νόμιμο πλέον τμήμα της κατοικίας.

Αυτό στην ουσία σημαίνει πως...
οι ημιυπαίθριοι χώροι μπορεί να συνυπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις κατά των υπολογισμό των τελών και φόρων, όπως στις περιπτώσεις για παράδειγμα των μεταβιβάσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα εάν για παράδειγμα ένας φορολογούμενος κατέχει ακίνητο 120 τμ με ημιυπαίθριο χώρο 50τμ επιπλέον και η αντικειμενική αξία είναι 3.000 ευρώ το τετραγωνικό, τότε ο φόρος μεταβίβασης από 35.600 ευρώ φτάνει στα 50.600 ευρώ.

Σε περίπτωση που ισχύσει ένα τέτοιο σενάριο υπάρχει η διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών πως δεν θα αφορά τις μεταβιβάσεις που ήδη έχουν γίνει.

Την ίδια ώρα, παρατείνεται η προθεσμία, κατά την ίδια τροπολογία, καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης και αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων καταβολής, ανά κατηγορία ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου