Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ερώτηση του Κωστή Μουσουρούλη για την προώθηση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Ερώτηση (Αρ. πρωτ. 6542/ 23-11-2010), σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση σειράς δράσεων στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, κατέθεσε σήμερα, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Μουσουρούλης προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


«Στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την προώθηση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών, την επίτευξη των δεσμευτικών στόχων του Κυότο και του 2020, αλλά και τη γενικότερη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ενεργειακής συμπεριφοράς στη χώρα μας, το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης είχε προχωρήσει σε τριμερή συμφωνία και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Helexpo Α.Ε. και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την υλοποίηση σειράς δράσεων στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου προς αυτή την κατεύθυνση. Η ενέργεια αυτή είχε στόχο: (α) τον περιβαλλοντικό συμβολισμό σε σχέση με το ενεργειακό παρελθόν της περιοχής αυτής, της Λαυρεωτικής, (β) την προώθηση των νέων τεχνολογιών στο τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος μέσω εκθέσεων, το «Πρότυπο Σπίτι», σημεία υποδοχής επιχειρήσεων και πολιτών κλπ και (γ) την υποβοήθηση των ελληνικών επιχειρήσεων (ειδικά των μικρών και μικρομεσαίων) με την παροχή εκθεσιακού χώρου, την πιθανή δημιουργία «θερμοκοιτίδας», την παροχή πληροφοριών κ.α.

Εκτός του ως άνω Μνημονίου Συνεργασίας, το πρώην ΥΠΑΝ είχε, επίσης, προχωρήσει σε σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς και στην ανεύρεση των σχετικών πόρων για την υλοποίηση του έργου, τόσο μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα», όσο και μέσω της μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων.
Επειδή, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ενέργειες που προαναφέρθηκαν,

Ερωτάται η υπουργός:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη Helexpo Α.Ε. ;
2. Έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές δράσεις ένταξης του έργου στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα» ;
3. Έχει προχωρήσει το Υπουργείο σε άλλες σχετικές δράσεις για την προώθηση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου