Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Υστατη προσπάθεια για λύση της απεργίας της ΠΝΟ - Εκτακτη συνάντηση των ναυτικών με τον υπουργό

- Στη συνάντηση και οι ακτοπλόοι
- Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η ΠΝΟ προκειμένου να καθορίσει τη στάση της
- Αγωνία από τους κατοίκους των νησιών που υποφέρουν από ελλείψεις

Συνάντηση σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών, έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης με το Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννη Χαλά και τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Α. Βεντούρη.

Στο μεταξύ, την παρέμβαση του υπουργείου ζήτησε...
ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, μετά από καταγγελίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών φορέων και του τοπικού Τύπου της Αίγινας, σύμφωνα με τις οποίες, ενώ υπάρχει πλοίο που έχει σύμβαση πορθμειακής γραμμής, αυτό εμποδίζεται να ταξιδέψει παρ' ότι οι ναυτικοί στις πορθμειακές γραμμές έχουν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας οι πορθμειακές γραμμές λειτουργούν κανονικά.

Ζήτησε να τηρηθεί η νομιμότητα και κάλεσε ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις όπως το ΠΑΜΕ "να πάψουν, επιτέλους, να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με την ασφάλεια και την οικονομική επιβίωση των κατοίκων της Αίγινας".

Εντωμεταξυ, σύμφωνα με κάποιες πηγές το Προεδρικό Διάταγμα για την επιστράτευση των ναυτεργατών είναι έτοιμο και απλά περιμένει την υπογραφή που ίσως... μπει μετά την απόφαση της ΠΝΟ. Αν η απόφαση είναι για νέα απεργία, τότε η απάντηση της Κυβέρνησης θα είναι η επιστράτευση.

Για μια ακόμη φορά όμως για να έρθει η απόφαση της Κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή, όπως και στην περίπτωση των φορτηγατζήδων θα πρέπει η κατάσταση να φτάσει στο... αμήν.

Ήδη οι ακρίτες του Καστελόριζου πάνε για τα απαραίτητα στην τουρκική Αντίφυλλο.

Οι παραγωγοί της Κρήτης πήραν απλά μια μικρή ανάσα “διώχνοντας” λίγα μόνο προϊόντα με τα τρία πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου