Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλες δόξες για τις τραπεζικές θυρίδες – Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι


Κατακόρυφα έχει αυξηθεί η ζήτηση για τραπεζικές θυρίδες όπου οι πολίτες καταθέτουν τιμαλφή, χρυσό και χρήματα για να σώσουν τις οικονομίες τους σε ενδεχόμενη χρεοκοπία. Ποιοί είναι οι κίνδυνοι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, χιλιάδες πελάτες των τραπεζών κάνουν αναλήψεις μεγάλων ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή και τους κλείνουν εντελώς. Ένα 10% περίπου...
– ένας στους δέκα πλέον δηλαδή – ενοικιάζουν θυρίδα για να βάλουν μέσα τα χρήματά τους ή χρυσό που επίσης γνωρίζει μεγάλες δόξες. Μάλιστα σε πολλά τραπεζικά υποκαταστήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν πια εξαντληθεί οι θυρίδες.

Τραπεζικός υπάλληλος σε δημόσια τράπεζα αναφέρει: “Τουλάχιστον δύο πελάτες την ημέρα μας επισκέπτονται για να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με την ενοικίαση θυρίδας. Δύο την εβδομάδα τελικά νοικιάζουν θυρίδα”.

Μέχρι πριν δύο χρόνια θυρίδες χρησιμοποιούσαν μόνο πολύ πλούσιοι άνθρωποι για κοσμήματα μεγάλης αξίας ή έγγραφα. Ωστόσο σήμερα, με την απειλή της χρεοκοπίας πάνω από τα κεφάλια μας, από συνταξιούχοι μέχρι μισθωτοί καταφεύγουν στη λύση αυτή.

“Στην αρχή ήταν μόνο ηλικιωμένοι, τώρα όμως συρρέουν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Οι θυρίδες μας είναι όλες κατειλημμένες και τώρα διαθέτουμε μόνο τις μεγάλες οι οποίες όμως είναι πιο ακριβές” προσθέτει ο υπάλληλος.

Ποιοι είναι όμως οι κίνδυνοι; Σε περίπτωση χρεοκοπίας τα χρήματα μας –αν και θα τα έχουμε στο χέρι- είναι πολύ πιθανόν να χάσουν την αξία τους λόγω της διαφοράς δραχμής - ευρώ. Από την άλλη πλευρά αν ληστέψουν την τράπεζα –ενδεχόμενο πιο πιθανό από τη χρεοκοπία– η τράπεζα δεν φέρει ευθύνη και δεν αποζημιώνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου