Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πρόσκληση Ερντογάν σε Παπανδρέου

Στην ετήσια συνάντηση εξωτερικής πολιτικής που διοργανώνει κάθε Ιανουάριο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προσκάλεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Γιώργο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διπλωματικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα «Ζαμάν» ότι αν δεν υπάρξουν έκτακτα γεγονότα, ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει να...
συμμετάσχει στο δεύτερο μέρος της συνάντησης που θα γίνει στην πόλη Eρζερούμ της ανατολικής Τουρκίας.

Η συνάντηση αυτή, που έχει καθιερωθεί από το 2008, συγκεντρώνει περίπου 200 τούρκους διπλωμάτες που υπηρετούν σε πρεσβείες της Τουρκίας στο εξωτερικό ή σε στρατηγικής σημασίας διευθύνσεις στην ’γκυρα, αλλά και προσωπικότητες της διεθνούς ζωής.

H συνάντηση εξελίσσεται σε δύο φάσεις: η πρώτη αφορά στην επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων και εκτιμήσεις των προοπτικών που διαγράφονται και η δεύτερη την πιο λεπτομερή εξέταση αυτών των προοπτικών.

Την περυσινή συνάντηση παρακολούθησαν ο υπουργός εξωτερικών της Ιαπωνίας, ο υπουργός εξωτερικών της Βραζιλίας και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, καθώς και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mαχμούντ Αμπάς.
Εκτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό έχει προσκληθεί και η υπεύθυνη της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κατρίν Αστον, η οποία έχει δηλώσει ότι εκτός απροόπτου θα δώσει το παρών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών παρατηρητών στην εφημερίδα «Ζαμάν», η συμμετοχή του Ελληνα πρωθυπουργού στη συνάντηση αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πορεία που ήδη έχουν πάρει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου