Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εορτάστηκε χθες στην Αθήνα η απελευθέρωση της Χίου και των υπόλοιπων νησιών του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου

Διακρίνονται μεταξύ άλλων από αριστερά, οι, Νίκος Ριμικής, Μαρία Σούτη, Χρήστος Φωτεινός, Γιώργος Καστρινάκης, Αργύρης Κοκκινάκης και στη δεύτερη σειρά, Δέσποινα Παγιαζίτη, Σταμάτης Χονδρογιωργάκης και Βαγγέλης Μέλης

Δείτε και άλλες φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης...

Τα «Ελευθέρια 2010», γιόρτασε χθες Κυριακή 28 Νοεμβρίου, η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής μαζί με τις Ομοσπονδίες των άλλων νήσων του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Ομοσπονδία Σαμιακών Συλλόγων.

Το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο...

παρεκκλήσι της Μητρόπολης Ιερό Ναό του Αγ. Ελευθερίου, ψάλει επιμνημόσυνο δέηση.
Στις 10.15 π.μ. δοξολογία

Ακολούθησε, εντός του Ναού, ομιλία για την απελευθέρωση των Νήσων του Βορείου Αιγαίου από τον πρόεδρο του Ομίλου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης Νομού Σάμου Μανώλη Βοϊκλή. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είναι μια μέρα μνήμης για τα κατορθώματα των προγόνων μας που οδήγησαν στην απελευθέρωση των νησιών μας. Το παρελθόν προδιαγράφει το μέλλον και αυτή είναι η σημασία της σημερινής εκδήλωσης».
Επίσης, αναφέρθηκε χρονολογικά στη σύνδεση κάθε νήσου με την Ελλάδα.

Στη συνέχεια πομπή με επικεφαλής την μπάντα του Δήμου Αθηναίων και τα λάβαρα των Ομοσπονδιών, μέσω της οδού Μητροπόλεως κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου έγιναν καταθέσεις στεφάνων.
Την κατάθεση έκαναν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών. Για λογαριασμό της ΟΧΣΑ το στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρός της Αργύρης Κοκκινάκης.

Επίσης, στεφάνι κατέθεσαν βουλευτές ως εκπρόσωποι των κομμάτων και εκ μέρους της Νομαρχίας Αθηνών, ο αντινομάρχης Γιώργος Καστρινάκης.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν οι πρόεδροι των Συλλόγων:

Πυργούσων Μαρία Μπρη, Πισπιλουντιανών Μιχάλης Λαγός, Βικιανών Χρήστος Φωτεινός, Χαλκουσίων Σταμάτης Χονδρογιωργάκης, Δαφνουσίων Ευάγγελος Μέλης, Λεπτοποδούσων Νίκος Ριμικής, Κοινούσων Μαρία Σούτη και εκπρόσωποι των Βρονταδουσίων και Ψαριανών.

Ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, με τα παιδάκια ντυμμένα 
με τις παραδοσιακές στολές από το Σύλλογο Δαφνουσίων Αττικής 
 
Ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης καταθέτει το στεφάνι 
στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Τα στεφάνια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Το λάβαρο της ΟΧΣΑ και των Χιακών Συλλόγων μελών της
Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων
Το λάβαρο του Συλλόγου Δαφνουσίων Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου