Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο και σκόνη από την Αφρική

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στα βορειοδυτικά. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Δείτε τον καιρό όλης της εβδομάδας.
Οι ισχυροί νοτιάδες που θα πνέουν ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η πρόγνωση για την Δευτέρα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν...
λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία θα εξασθενησουν. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 24 βαθμούς κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς κελσίου .
Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφορ και απο το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Για τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Οι ανεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 μποφορ. Απο το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και βαθμιαία θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς αλλά στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται στα βορειοδυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγιδες. Το πρωί τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα βαθμιαία όμως αναμένεται βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτια 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βραδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.

Ο καιρός της εβδομάδας

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις στη δυτική και βόρεια Ελλάδα κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ . Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Την Πέμπτη στα βορειοδυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες που βαθμιαία θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοδυτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου