Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Έντονα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βορειοανατολικά, οι πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τρίτη.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με...
νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί βροχή και πιθανόν καταιγίδα. Βελτίωση αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδα. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα. Εξασθένηση το βραδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά θαλασσια τμήματα 7 με 8 μποφορ. απο το απόγευμα νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο β .Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά και το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιονια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην ΄Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες που το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλασσιά τμήματα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου