Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νέα αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης για 900.000 πολίτες στο νέο φορολογικό


Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία προωθεί η κυβέρνηση βάσει των οδηγιών της τρόικας σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης για 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Το φορολογικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τέλος Νοεμβρίου και προβλέπει την κατάργηση...
114 εφοριών και τελωνείων από το σύνολο των 400 που υπάρχουν στη χώρα, την ίδρυση δικαστηρίων που θα εκδικάζουν μόνο φορολογικές υποθέσεις και αυστηρές ποινές σε εφοριακούς που χρηματίζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η χορήγηση της τρίτης δόσης του δανείου έχει άμμεση σχέση με την επίτευξη των στόχων για τα έσοδα και το φορολογικό είναι πρώτο στην ατζέντα της τρόικας.

Οι ελεγκτές, όπως αναφέρεται, έχουν επεξεργαστεί σχέδιο αυστηροποίησης του φορολογικού συστήματος ζητώντας από την κυβέρνηση να το θέσει άμεσα σε εφαρμογή. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δεσμευτεί για καλύτερα από τα σημερινά αποτελέσματα στον τομέα αυτό και ότι το νομοσχέδιο θα καλύπτει την πλειονότητα των απαιτήσεων.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων, καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Με βάση το σύστημα θα προσδιορίζεται ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα και εφόσον το εισόδημα είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από τα αντικειμενικά κριτήρια, ο φόρος θα επιβάλλεται βάσει του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος. Στην αντίθετη περίπτωση ο φόρος θα υπολογίζεται βάσει του λογιστικού προσδιορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου