Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μέχρι τις 28 Νοέμβριου στο Περιστέρι η έκθεση της Μαρίας Σαρρή

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης και έργα της Μαρίας Σαρρή στο τέλος της ανάρτησης

Έκθεση της Μαρίας Σαρρή στο Περιστέρι -Από αριστερά, Αθανασία Καρακωνσταντή, Ευάγγελος Μέλης, Βασίλης Οικονόμου, Μαρία Σαρρή, Αργύρης Κοκκινάκης, Κώστας Λυμπουσάκης

Τη Χίο ζωγραφισμένη στον καμβά της Μαρίας Σαρρή, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης της Βρονταδούσενας ζωγράφου, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Όπως ήταν φυσικό, τα τοπία της Χίου,...
τράβηξαν το ενδιαφέρον των περισσότερων επισκεπτών, καθώς και οι προσωπογραφίες προσωπικοτήτων της χώρας.

Η έκθεση που πραγματοποιείται σε γκαλερί που δημιούργησε η οικογένεια, στο Περιστέρι και συγκεκριμένα επί της Λεωφ. Αγ. Παρασκευής 12 (έναντι καταστήματος παιχνιδιών Ζαχαριάς), θα λειτουργήσει έως και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.
Η  Μαρία Σαρρή με τη Σμάρω Λω και τον Αργύρη Κοκκινάκη
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά, από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. έως 9.30 μ.μ.

Την παρουσίαση της έκθεσης έκανε ο Ευάγγελος Πανορμίτης, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, ο οποίος είπε:

«Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, πρόθυμα, ανταποκρίθηκε στην πρόταση να θέσει υπό την αιγίδα της την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Σαρρή, που είναι μια καλλιτέχνης αναγνωρισμένη, με παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Άλλωστε η ΟΧΣΑ, κρίκος της μεγάλης χιακής παροικίας της Αττικής, είναι πάντα στρατευμένη για κάθε αγώνα, που στοχεύει, στην επίλυση προβλημάτων του νησιού μας, στην προβολή προϊόντων που παράγονται σε αυτό, αιτημάτων προς την κεντρική εξουσία, αλλά και έργων γενικά καλλιτεχνικών, που δημιουργούν Χιώτες και Χιώτισσες.

Ο καλλιτέχνης, εκτός των άλλων φυσικών και επίκτητων προσόντων που έχει, διακρίνεται και από μια έντονη ευαισθησία, που αποτυπώνεται στα έργα του, αλλά και εκφράζεται στα βήματα της ζωής του.
Και η Μαρία Σαρρή έχει μοιρογνωμόνιο κάθε ενέργειάς της, τη μεγάλη ευαισθησία, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι όσοι έχουν την τύχη να τη γνωρίζουν.
Η Μ. Σαρρή με τον Κώστα Λυμπουσάκη και τη Μ. Σκευοφύλακα

Μητέρα πέντε παιδιών. Βαρύ το έργο της. Παρόλ’ αυτά βρίσκει το χρόνο για τον έρωτα της ζωής της, τη ζωγραφική. Πολλά έργα της, ένα ακόμη χαρακτηριστικό της μεγάλης της ευαισθησίας, είναι εμπνευσμένα από στίχους ποιητών. Και αυτός είναι ο λόγος, που της έχει δοθεί το προσωνύμιο «ζωγράφος της ποίησης».

Η Μαρία Σαρρή, όπως και κάθε επιτυχημένος καλλιτέχνης, με το έργο της προβάλλει τη Χίο, την οποία όπως όλοι εμείς οι Χιώτες υπεραγαπάμε.

Πρόσφατα οι Έλληνες της Αυστραλίας είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα της, που φιλοξενήθηκαν σε μια μεγάλη γκαλερί της Μελβούρνης και τα οποία στη συνέχεια εκτέθηκαν για τρεις μήνες στο Μουσείο της αυστραλιανής μεγαλούπολης.

Η έκθεση αυτή έχει τρεις ενότητες: μυθολογία, ελληνικά τοπία, αρκετά από τα οποία είναι χιώτικα και προσωπογραφίες προσωπικοτήτων της χώρας μας.

Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα να πω δυο λόγια και για την αδελφή της Μαρίας, την Αθανασία Καρακωνσταντή, επίσης καλλιτέχνιδα, που με γούστο συνέβαλλε στη δημιουργία αυτού του χώρου.

Τα έργα που θα δείτε από γυαλί είναι δικά της δημιουργήματα, τα οποία μάλιστα εξάγονται με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Θα μπορούσα να πω για την πορεία της Αθανασίας αρκετά, που είναι πολύ γνωστά στους μονίμους κατοίκους του νησιού μας. Δε θέλω όμως να καταχραστώ το χρόνο σας. Θα ολοκληρώσω με μία ευχή και προς τις δύο αδελφές:

Ευόδωση των στόχων τους, γιατί εκτός των άλλων, μέσα από τα έργα τους προβάλλεται η Χίος μας».

Επίσης, μίλησαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρίας Τέχνης και Λόγου Αλέξανδρος Λεβάντας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι:
«Η διαδρομή της Μαρίας Σαρρή χαρακτηρίζεται ως φωτεινή. Εμείς σήμερα παίρνουμε το νέκταρ της δουλειάς της» και ο επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Παναγιώτης Παπαζάχος ο οποίος με τη σειρά του υπογράμμισε:
«Η Μαρία Σαρρή δεν είναι απλώς μια ζωγράφος, αλλά μια δημιουργός. Βλέπει το χρώμα με ευαισθησία, είναι από τους ζωγράφους που θαυμάζω».

Η καλλιτέχνης Μαρία Σαρρή, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και όσους εργάστηκαν για να στηθεί αυτή η έκθεση, μεταξύ των οποίων και η αδελφή της Αθανασία Καρακωνσταντή, είπε ότι ο χώρος αυτός στην Λεωφ. Αγ. Παρασκευής 12 στο Περιστέρι, θα λειτουργεί και μετά τις 28 Νοεμβρίου, ως χώρος διάθεσης δημιουργιών χειροποίητου γυαλιού, τα οποία κατασκευάζει η αδελφή της και ο ανιψιός της.

Στα εγκαίνια της έκθεσης μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο Χιώτης εφοπλιστής και αντιπρόεδρος της ΟΧΣΑ Κώστας Λυμπουσάκης, ο Χιώτης εκδότης Αντώνης Παληός, οι πρόεδροι των Χιακών Συλλόγων, Δαφνουσίων, Ευάγγελός Μέλης, Βρονταδουσίων Σμάρω Λω, Κοινούσων Μαρία Σούττη, ο τέως πρόεδρος της ΕΒΑΤ Χριστόφορος Ματτές, το μέλος της διοίκησης της ΟΧΣΑ Μαίρη Σκευοφύλακα κ.αλ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου