Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κώστας Λυμπουσάκης "Η επιτυχημένη πορεία ενός αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη"

Ο Κώστας Λυμπουσάκης στο εξώφυλλο του ΕΛΝΑΒΙ 20 χρόνια μετά την πρώτη συνέντευξη του

Για να διαβάσετε το σύνολο της συνέντευξης πατήστε πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν...

Για  το «ΕΛΝΑΒΙ» και τους ανθρώπους που το γράφουν και το κυκλοφορούν στα 37  τώρα χρόνια το να συναντούν ανθρώπους που τους παρουσίασαν πριν από 20  χρόνια, να συζητούν μαζί τους για τους στόχους με τους οποίους ξεκίνησαν  και σήμερα, όχι απλώς τους έχουν πραγματοποιήσει, χάρις στις μεθοδικές και αποτελεσματικές προσπάθειες τους και με σημαντική πλέον παρουσία στο  χώρο τους, δεν σημαίνει μόνον ικανοποίηση επαγγελματική.  Σημαίνει και  σηματοδοτεί ευρύτερα ότι ο νεανικός ενθουσιασμός όταν ελέγχεται από μεθοδευμένο και με προβληματισμό προοπτικής προγραμματισμό σημειώνει  θετικά βήματα σε κάθε χώρο και ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό όσο και αν  κατά διαστήματα διάφορες συγκυρίες συνιστούν εμπόδια και κάποιες  δυσκολίες. Ο Κώστας Λυμπουσάκης κινήθηκε νεότατος μέσα σε έναν τέτοιο προγραμματισμό.

Η μικρή πείρα του έως το 1986 ...
ενισχυμένη από το ιδιαίτερο επιχειρηματικό  του ένστικτο τον οδήγησε στην ίδρυση το 1986 της Lyboussakis Salvage & Towage με τρία ρυμουλκά ναυαγοσωστικά. Γιατί στον τομέα αυτόν;  Γιατί η μικρή ως το 1986 πείρα του στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο σημειωτέο εργάστηκε από 15 ετών, τον έπεισε – όπως μας είχε τονίσει στην τότε πρώτη παρουσία του στο «ΕΛΝΑΒΙ», ότι τα ρυμουλκά είναι η ψυχή των  λιμανιών.
«Χωρίς ρυμουλκό το λιμάνι δεν μπορεί να λειτουργήσει». – Γι’ αυτό φρόντισε να εξασφαλίσει δίπλωμα μηχανικού από τις ΑΣΔΕΝ  Ασπροπύργου και αργότερα πλοιάρχου ρυμουλκού.
Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά –αλλά και για το  επετειακό του θέματος– να βρεθούμε στα ιδιόκτητα γραφεία, γραφεία  τριώροφης πολυκατοικίας που εξασφάλισε στο Κερατσίνι προ δεκαετίας.
Πρόκειται για γραφεία παρατηρητήριο του λιμένος Πειραιώς, του Σαρωνικού,  από Κυνοσούρα έως Αίγινα και του στόλου του από 9 ρυμουλκά των οποίων η επιχειρηματική βάση βρίσκεται στο λιμάνι του Κερατσινίου 300 μέτρα από το...παρατηρητήριο.

Ο Κώστας Λυμπουσάκης μας περίμενε στην καθορισμένη ώρα, το πρωινό της  10.02.2010 – ένα βροχερό αλήθεια πρωινό – στο λιτό γραφείο του.   Διακριτικά –ωστόσο- διακοσμημένο.  Άνετος, χαμογελαστός. Ανεπιτήδευτος  όπως σε όλη τη ζωή του. – Όπως οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες, πληρώματα  πελάτες και εν γένει συναλλαγές. – Ατμόσφαιρα ευφορίας, εγκαρδιότητα. –  Είχαμε και αρκετό καιρό να συναντηθούμε, παρ’ ότι μας συνδέει από το  1991 φιλία. - Φτάσαμε ως τα Μεστά της Χίου γενέτειρα του και εκείνος ως  τη Μάνη, γενέτειρα μας και φυσικά πολλές οικογενειακές συνευρέσεις, αλλά  και σε εκδηλώσεις, αλλά πάντοτε στο πλευρό του και στο πλευρό μας.  Και τώρα μετά τους καφέδες και τα τυπικά, ρωτήσαμε τον Κώστα Λυμπουσάκη.
Διαβάστε τη συνέντευξη πατώντας πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου