Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Δύο Χιωτόπουλα στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού

Δύο μαθητές από τη Χίο, προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού με την επωνυμία «Ευκλείδης».

Πρόκειται για τους μαθητές, Παντελή Χαρίτο – Φραγκάκη, μαθητή της Α’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου και Μαρία Τσικαλά – Βαφέα, μαθήτρια της Β’ τάξης του ίδιου Λυκείου.

Οι δύο μαθητές...
διαγωνίσθηκαν σήμερα στο τελικό, μ' όσους είχαν προκριθεί στην τρίτη φάση στο κτίριο του Νέου Χημείου στην Αθήνα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τους 20 συμμετέχοντες από το Νομό Χίου, στο διαγωνισμό, κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία στη τρίτη φάση και τελική οι δύο προαναφερόμενοι μαθητές.br /Από το σημερινό διαγωνισμό θα επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 26η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2009), στην 50ή Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Γερμανία, Ιούλιος 2009) και στη 13η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ιούνιος 2009).

Με ανακοίνωσή του το παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει θερμά τους μαθητές, όπως και τους γονείς και καθηγητές, που πέτυχαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Ευκλείδης». Ο πρόεδρος του παραρτήματος Χίου Γιάννης Ράλλης τόνισε σχετικά με την επιτυχία των δύο παιδιών από τη Χίο:

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο της μαθηματικής εκπαίδευσης που παρέχεται στη Χίο από τους συναδέλφους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Από εμάς, Παντελή και Μαρία καλά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου