Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Στο επίκεντρο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής το κλεμμένο αυτοκίνητο με τα Χιώτικα νούμερα

Στο κλεμμένο αυτοκίνητο που είχαν παγιδεύσει με το πανίσχυρο εκρηκτικό (ANFO) οι τρομοκράτες στην, ευτυχώς, αποτυχημένη τους απόπειρα, στα γραφεία της τράπεζας Citibank στην Κηφισιά, έχουν εστιάσει τις έρευνες τους τα μέλη της αντιτρομοκρατικής.

Όπως είναι γνωστό, το κλεμμένο αυτοκινήτο, που έχει πινακίδες με Χιώτικα νούμερα, χρώματος γκρι, Mazda 323LX, εκλάπη από την περιοχή της Καισαριανής στις 25 Ιανουαρίου και μια μέρα μετά καταγγέλθηκε από τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία.

Μάλιστα, το παράδοξο σε...
σχέση με τον τρόπο που ενεργούν συνήθως οι τρομοκράτες είναι ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν άλλαξαν τις πινακίδες του, παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν μ' αυτό αρκετά. Η αλλαγή των πινακίδων γίνεται για την ασφάλεια των ίδιων των δραστών, επειδή οι αριθμοί κυκλοφορίας των κλεμμένων οχημάτων είναι καταγεγραμμένες στα κομπιούτερ της Αστυνομίας.

Για το λόγο αυτό οι τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στο παρελθόν, τοποθετούσαν στα κλεμμένα αυτοκίνητα πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και χρώματος ή κλεμμένες πινακίδες.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος και ο γιός του, που το οδηγούσε συχνά, έδωσαν χθες κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική, καθώς και δείγμα γενετικού υλικού, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση σε περίπτωση που βρεθεί ανάλογο υλικό στο αυτοκίνητο.

Από τη στιγμή που βρεθεί γενετικό υλικό των δραστών γεγονός που θεωρείται πολύ πιθανό, θα αποτελέσει αποδεικτικό υλικό σε περίπτωση εντοπισμού τους, αφού οι αρχές θα έχουν στα χέρια τους το DNA των βομβιστών.

Η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε χθες ότι ο οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικά με το κλεμμένο-παγιδευμένο αυτοκίνητο, δηλαδή αν το είδε στη γειτονιά του, στο διάστημα από την κλοπή του έως την ημέρα της απόπειρας , τα ξημερώματα της Τετάρτης, αν είδαν κάποιον να μπαίνει ή να βγαίνει απ' αυτό και γενικότερα αν είδαν οτιδήποτε ύποπτο να τηλέφωνήσουν στο 170 ή στο 1014. Επισημαίνεται ότι θα προστατευτεί το απόρρητο της ταυτότητας όποιου δώσει στοιχεία.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν είχε ενεργοποιηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, τότε θα είχαμε το μεγαλύτερο τρομοκρατικό κτύπημα που θα είχε ζήσει η χώρα μας, αφού το συγκεκριμένο υλικό (ANFO), θεωρείται ότι έχει τη δυνατότητα να ισοπεδώνει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Έτσι, οι φιάλες προπανίου στις οποίες είχε τοποθετηθεί αλλά και το ίδιο το όχημα θα μετατρέπονταν σε μυριάδες θραύσματα, που θα μπορούσαν να σκοτώσουν ανθρώπους και σ' απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου