Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ * Φοβούνται κόμβο αλά... Βροντάδο

Με γκρίνια από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Νοσοκομείου ξεκίνησε ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία κόμβου, ο οποίος έρχεται να εμπλουτίσει το δειγματολόγιο παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο δρόμο, με πιο πρόσφατα τα κολονάκια που τοποθέτησε η Νομαρχία για να αποτρέψει το έτσι κι αλλιώς παράνομο παρκάρισμα έξω από το «Σκυλίτσειο»!

Αυτή τη φορά την ευθύνη για τον κόμβο έχει...
ο Δήμος Χίου, αφού στα διοικητικά του όρια υπάγεται το τμήμα του δρόμου από τα Ταμπάκικα μέχρι τη διασταύρωση που οδηγεί στο «Βούρο».

Ξαφνικά, όπως δήλωσε στην «Α», ο φαρμακοποιός Γιάννης Μιχαλιός, χωρίς να έχουν προηγούμενη ενημέρωση, είδαν το συνεργείο να σχεδιάζει με μπογιά στο οδόστρωμα τον κόμβο, ο οποίος –όπως σημείωσε- θα περιορίσει το πλάτος του δρόμου, ανά ρεύμα κυκλοφορίας, στα 4,40 μέτρα, καθιστώντας απαγορευτική τη στάση και τη στάθμευση.

Ο κ. Μιχαλιός καυτηρίασε επίσης τη στάση στελεχών της δημοτικής αρχής στα οποία όταν απευθύνθηκε φάνηκε, όπως είπε, να μην έχουν γνώση για τα όσα σχεδιάζονται.br /br /Πέντε οι κόμβοι

«Ο κόμβος του Νοσοκομείου είναι ένας από τους 5 που δημοπρατήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο αλλά η εργολαβία πήρε παράταση για φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών», απάντησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δημήτρης Καζάνας, ο οποίος είναι της άποψης ότι οι κόμβοι δεν ευθύνονται για τα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά την ευθύνη έχουν αποκλειστικά όσοι «ανόητοι σταθμεύουν παράνομα», εμποδίζοντας την ομαλή ροή των οχημάτων.br /strongΤα πρώτα φανάρια στη Χίο

Αναφέροντας ως πρότυπο των κόμβων που θα δημιουργηθούν εκείνον της Χάνδακος σημείωσε ότι και αυτός περιλαμβάνεται στην παρούσα εργολαβία μιας και θα γίνουν συμπληρωματικά έργα σηματοδότησης του.

Εκεί μάλιστα θα λειτουργήσει (μόλις υπάρξει έγκριση στο αίτημά τους από το ΥΠΕΧΩΔΕ) ο πρώτος πιλοτικός φωτεινός σηματοδότης.

Οι υπόλοιποι τρεις κόμβοι που προβλέπονται είναι της οδού Βερίτη (στο γεφύρι), στη σύνδεση Φάρκαινας – Βερίτη και στην Κουντουριώτου (στο ύψος στάθμευσης των ταξί).

Στους προβληματισμούς που θέτουν οι επαγγελματίες της περιοχής του Νοσοκομείου, ο αντιδήμαρχος σχολίασε ότι «θα το δουν στην πράξη και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί (;) να γίνουν τροποποιήσεις επί της αρχικής μελέτης που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου